ON JE NAJBOGATIJI ČOVEK U RUSIJI: Ruski kralj zlata Kerimov umnožio svoje MILIJARDE, cena ovog resursa vrtoglavo skače
Foto: Profimedia

prvi na listi

ON JE NAJBOGATIJI ČOVEK U RUSIJI: Ruski kralj zlata Kerimov umnožio svoje MILIJARDE, cena ovog resursa vrtoglavo skače

Planeta -

Ruski poslanik Sulejman Kerimov i njegova porodica, koja je najveći ruski proizvođač zlata, Polius, prvi put su se našli na vrhu Forbsove liste najbogatijih preduzetnika u Rusiji.

Uprkos skoku na prvo mesto na rang listi za Rusiju koju je časopis objavio danas, Kerimov trenutno zauzima 46. mesto na globalnoj listi sa neto vrednosti od 24,7 milijardi dolara.

Prema časopisu, zbog povećanja cena zlata, Kerimova porodica je prvi put postala najbogatija u Rusiji. Porodično bogatstvo poraslo je za 1,7 milijardi dolara.

Kerimova sledi dosadašnji prvak liste Vladimir Potanin, jedan od suvlasnika kompanije za proizvodnju metala i rudarstva, Nornikl, a njegovo bogatstvo procenjuje na 24,6 miliona dolara.

Cena zlata inače ovih dana dostiže svoje rekorde tako da se to odrazilo i na promene na listi koju ovaj magazin dnevno ažurira u realnom vremenu.

foto: Profimedia

Kerimov je u javnosti inače poznat i kao "Ruski Getsbi" koji voli raskošan život i lude žurke. Pre svega 20ak godina ovaj matematičar iz Dagestana je sa svojom suprugom živeo u dvosobnom stanu i radio kao ekonomista. Pametne investicije u energetiku su bile početak u njegovoj "bogataškoj" karijeri u kojoj je ima i dv evelike krize kada su mnogi prognozirali njegov bankrot koje je ipak uspeo da izbegne.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track