NOVI DOKAZI DA JE KIM ŽIV: Pjongjang fotografijama tvrdi da severnokorejski lider nije umro niti je u komi!
Foto: EPA-EFE/KCNA

NASTAVAK

NOVI DOKAZI DA JE KIM ŽIV: Pjongjang fotografijama tvrdi da severnokorejski lider nije umro niti je u komi!

Planeta -

Državna novinska agencija Severne Koreje objavila je nove fotografije Kim Džong Un-a usred izveštaja da je mesecima bio u komi i da je predao vlast svojoj sestri.

na slikama je navodno zdrav Kim koji vodi sastanak u utorak u politbirou Radničke partije kako bi pozvala na preventivne napore protiv koronavirusa i tajfuna, navodi Korejska centralna novinska agencija.

Slike je pustio AP, koji je napomenuo da nezavisni novinari nisu imali pristup događaju i da slike ne mogu biti nezavisno verifikovane.

foto: EPA-EFE/KCNA

Na sastanku su ocenjeni "neki nedostaci u državnom vanrednom antiepidemijskom radu radi provere upada malignog virusa", navodi se u saopštenju KCNA.

Severna Koreja nije prijavila nijedan potvrđeni slučaj COVID-19, ali Kim je prošlog meseca rekla da je virus „moglo se reći da je ušao“ u zemlju i da je blokirala nakon što je čovek prijavljen da ima simptome. Rezultati ispitivanja na muškarcu bili su neupadljivi, prenosi Svetska zdravstvena organizacija.

Na sastanku je razgovarano i o državnim merama za sprečavanje štete na usevima i žrtvama iz tajfuna Bavija, koji bi trebalo da udari na teritoriju ove države u roku od nekoliko dana.

Spekulacije oko Kimovog zdravlja traju dugo - a najmovije tvrdnje je dao bivši pomoćnik koji je ove sedmice tvrdio da je despot pao u komu pre nekoliko meseci nakon neuspele operacije srca i da su prethodno zabeleženi njegovi javni nastupi.

Pomoćnik je rekao da je Kimova mlađa sestra Kim Jo-džong spremna da pomogne da vodi zemlju.

Ranije ovog meseca, fotografije koje su odobrene od strane države pokazale su da Kim stiže u luksuznom SUV-u da obilazi severnokorejsko selo koje je opustošeno poplavama.

Kurir.rs/NYP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track