NASLEDNIK VELIKOG KIMA? Stariji brat lidera Severne Koreje nije za vođu jer porodica krije opaku tajnu (VIDEO)
Foto: Screenshot

bedak

NASLEDNIK VELIKOG KIMA? Stariji brat lidera Severne Koreje nije za vođu jer porodica krije opaku tajnu (VIDEO)

Planeta -

Kim Džong-čul, stariji brat severnokorejskog vođe Kim Džong-una, talentovani muzičar i veliki obožavalac Erika Kleptona, poštuje svog moćnog mlađeg brata - ali je nezainteresovan za politiku i malo je verovatno da će se pojaviti kao naslednik u slučaju smrti aktuelnog vođe o čemu se toliko priča.

Kako se izveštaji vrte oko toga da je Kim u komi - ili je mrtav - pažnja se okrenula ka mlađoj sestri Kim Jo-džong, koja već igra aktivnu ulogu u Radničkoj partiji, i Kim Džong Čulu, njegovom jedinom bratu.

Ali, uprkos tome što je Kim Džong-čul tariji brat - smatra se da ima oko 39 godina - ali, nikada nije viđen kao održiva opcija za vođenje zemlje.

Krajem devedesetih i početkom 2000-ih, najstariji sin Kim Džong-ila, Kim Džong-nam u početku je bio pripremljen za sledećeg lidera, ali je nestao iz očiju javnosti nakon što je uhvaćen u pokušaju da uđe Tokio sa lažnim pasošem kako bi poseti Diznilend, sramoteći moćnog oca.

Doktor Leonid Petrov, koji se smatra jednim od vodećih stručnjaka za Severnu Koreju na svetu, rekao je 2017. godine da je Kim Džong-čul "apolitičan" i više zainteresovan za pop muziku i koncerte nego za vođenje nacije.

Stručnjak je takođe ukazao na pitanja koja je bivši vođa Severne Koreje i Kim Džong-il, imao sa očiglednom ženstvenošću svog drugog najstarijeg sina - navodno rekavši da ima "meku ličnost".

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track