POLICIJA HONGKONGA SE JUNAČILA NAD DEVOJČICOM (12): Evo koliko ih je trebalo da savladaju dete (VIDEO)
Foto: Screenshot

brutalno

POLICIJA HONGKONGA SE JUNAČILA NAD DEVOJČICOM (12): Evo koliko ih je trebalo da savladaju dete (VIDEO)

Planeta -

Policija u Hongkongu našla se pod lupom javnosti zbog brutalnog hapšenja 12-godišnje devojčice čija porodica kaže da je uhvaćena u protestnoj gomili dok je kupovala umetničke potrepštine.

Video, koji se proširio na društvenim mrežama, a objavili su ga i hongkonški mediji, prikazuje policajce koji žele da uhapse grupu ljudi, uključujući i devojčicu, koja se potom savila i pokušala da pobegne. Policajac ju je oborio na zemlju i pritisnuo kolenom, a nekoliko drugih interventnih policajaca pomoglo mu je da „savlada“ 12-godišnju devojčicu.

Hapšenje je usledilo usred najvećeg uličnog protesta viđenog u Hongkongu od 1. jula, prvog cjelodnevnog dana prema zakonima o nacionalnoj sigurnosti koje je Pekingu nametnuo grad, zabranjujući dela pobune, secesije, stranog sporazuma i terorizma.

Skoro 300 ljudi je uhapšeno tokom protesta protiv odlaganja izbora. Majka devojčice rekla je za Epl Dejli da namerava da uloži formalnu žalbu.

Rekla je da su njena ćerka i njen dvadesetogodišnji sin - koji su kažnjeni gradskim zakonima vezanim za pandemiju protiv okupljanja - išli u kupovinu umetničkih dela i da je devojčica pobegla jer se plašila. Njena ćerka je bila u modricama i ogrebotinama nakon policijske intervencije.

Klaudija Mo, prodemokratska političarka, rekla je da akcije preduzete protiv devojke "pokazuju koliko je nepotrebno nasilna postala hongkonška policija".

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja