Najnovije vesti

ZAGRLILA PUŠKU, SELA NA PRAG I NE MRDA DOK RAKETE PADAJU Oči ove bake otkrivaju da narod u Nagorno-Karabahu niko ne može da pokori
Foto: Profimedia / Celestino Arce Lavin / Zuma

stepanakert

ZAGRLILA PUŠKU, SELA NA PRAG I NE MRDA DOK RAKETE PADAJU Oči ove bake otkrivaju da narod u Nagorno-Karabahu niko ne može da pokori

Planeta

Sukob na Kavkazu u oblasti Nagorno-Karabah između jermenskih i azerbejdžanskih snaga najviše osećaju nedužni civili koji na sve moguće načine pokušavaju da se zaštite od raketa koje paraju nebo.

Ipak, portret jedne bake u Stepanakertu, glavnom gradu Nagorno-Karabaha pokazuje svu odlučnost i odvažnost u borbi da se odbrani "svoje". 

Povezane sede kose, ogrnuta sedi na pragu svoje trošne kuće dok rukama steže pušku kojom je brani tokom granatiranja. 

foto: Profimedia / Celestino Arce Lavin / Zuma

Iako zna da puškom ne može mnogo protiv svakodnevnih raketnih napada, ova baka je odlučila da svoj prag ne napušta do poslednjeg momenta.

Novi sukob Jermenije i Azerbejdžana izbio je 27. septembra i najžešći je od 1994. godine kada je okončan rat dve države.

Zvaničnici Nagorno-Karabaha rekli su da je do sada skoro 200 vojnika na njihovoj strani poginulo u sukobima. Osamnaest civila je ubijeno, a više od 90 ranjeno. Azerbejdžanske vlasti nisu iznele detalje o svojim vojnim žrtvama, ali su navele da je ubijeno 24 civila, a 121 ranjeno.

Kurir.rs,   Foto: Profimedia / Celestino Arce Lavin / Zuma

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...