Nacista izbačen iz vojske pobio Sike!

Masakr u SAD

Nacista izbačen iz vojske pobio Sike!

Planeta -
Amerikanac Vejd Majkl Pejdž, frontmen rasističke rok grupe, koji je otpušten iz vojske zbog nečasnog ponašanja, upucao šestoro Indijaca na molitvi

OUK KRIK - Bolesnik.Amerikanac Vejd Majkl Pejdž (40), nacista koji je izbačen iz vojske, ubio je u nedelju šest Sika tokom jutarnje molitve u hramu u Ouk Kriku, predgrađu Milvokija, i ranio jednog policajca pre nego što je upucan. Motiv tog strahovitog zločina nije poznat, ali budući da je ubica imao tetovažu sadatumom terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. („9/11“), veruje se da je indijske vernike zamenio s muslimanima.Radio psiho-profilePejdž je, prema navodima medija, bio pripadnik američke vojske šest godina, od 1992. do 1998, i bio je zadužen za psihološke operacije, poznatije kao „psaj-ops“. Taj sektor vojske bavi se učenjem o neprijatelju, njegovim verovanjima, stremljenjima, ubeđenjima, snazi, slabostima i ranjivosti. Pejdž je bio stacioniran u bazi Fort Blis u Teksasu, a kasnije i u Fort Brag, odakle je otpušten zbog nečasnog ponašanja. Razlog njegovog otpuštanja vojska nije želela da otkrije.Nakon toga počeo je da se više zanima za muziku. Američki mediji tvrde da je Pejdž bio frustrirani neonacista i glavni pevač grupe End apati, koju je osnovao 2005. Ona propagira nadmoć belaca u odnosu na druge rase. Na Majspejsu benda End apati piše da je njihova muzika „tužan komentar na američko bolesno društvo i problem koji sprečava istinski napredak“. Imao pomagačaPored tetovaže „9/11“, Pejdž je imao i druge, brojne crteže po telu, od kojih je najupečatljiviji rasistički znak „vajt pauer“.Policija je zasad utvrdila da se Pejdž preselio u kuću blizu hrama Sika dve nedelje pre krvavog napada. Ta kuća je pretražena, ali u njoj nije nađeno ništa sumnjivo. Mediji navode da je poslednje dve godine Pejdž bio nezaposlen, a pre toga je radio kao kamiondžija. Jedini prestup koji je imao jeste jedan ček bez pokrića.Takođe, FBI traga za jednim belcem koji, kao i Pejdž, ima istetovirano „9/11“ i koji je uzimao izjave od medija, komšija i policije u ponedeljak ujutru blizu hrama Sika. Veruje se da bi taj čovek mogao da bude i Pejdžov pomagač.

Vejd Majkl Pejdž ubijen nakon masakra
Vejd Majkl Pejdž ubijen nakon masakra

Vajt pauer tetovaža na ramenu
Vajt pauer tetovaža na ramenu

Fbi traga za čovekom koji se raspitivao o pokolju
Fbi traga za čovekom koji se raspitivao o pokolju

Više od 30 miliona Sika u svetu♦ Sikizam ima 30 miliona sledbenika, najviše u Indiji.♦ Veroispovest Sika os­novao je guru Nanak Dev pre 500 godina u Pandžab regionu moderne Indije i Pakistana. ♦ Veruju u značaj postojanja specijalne veze s bogom, koja se ostvaruje molitvom i poštovanjem božjih zakona.♦ Siki ne šišaju kosu, a muškarci nose turbane, koji su deo svete nošnje, i ne briju bradu.♦ Više od 500.000 Sika trenutno živi u SAD.

Bila su četiri napadača?Prema navodima pojedinih svedoka pucnjave u hramu Sika, masakr nije izveo jedan, već četiri napadača obučena u crno. Iako je to u suprotnosti sa zvaničnom pričom, njoj u prilog ide to što se lokalna bolnica spremila za osam do 20 mrtvih i ranjenih nakon prvog poziva koji je upućen s mesta pokolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track