KORONA KOSI I AMERIČKE KONGRESMENE: Prva žrtva virusa je republikanac Ron Rajt!
Foto: Profimedia

tuga

KORONA KOSI I AMERIČKE KONGRESMENE: Prva žrtva virusa je republikanac Ron Rajt!

Planeta -

Američki kongresmen Ron Rajt umro je nakon pozitivnog testiranja na COVID-19 prošlog meseca, saopštila je u ponedeljak njegova kancelarija, čime je postao prvi član američkog Kongresa koji je umro od pandemijske bolesti koja je odnela skoro 464.000 američkih života.

Rajt, 67-godišnji republikanac iz Teksasa, takođe se borio sa rakom. U Kongres je izabran 2018. godine i imao je mesta u odborima za spoljne poslove i obrazovanje i rad Kongresa. Na desetine poslanika iz američkog Senata i Predstavničkog doma oboleli su od COVID-19 ili su bili izloženi smrtonosnom virusu tokom protekle godine.

Rajt je jedini član Kongresa koji je sada podlegao bolesti. Luk Litlou, 41-godišnji republikanac iz Louisiane, koji je pobedio na izborima za Kongres u novembru, umro je od COVID-19 krajem prošle godine pre nego što je mogao da položi zakletvu.

"Kongresmen Rajt ostaće upamćen kao ustavni konzervativac. Bio je državnik, a ne ideolog", navodi se u saopštenju njegovog ureda.

"Uprkos godinama bolnog, ponekad iscrpljujućeg lečenja raka, Ronu nikada nije nedostajala želja da ustane i ode na posao, da motiviše ljude oko sebe ili da pruži očinski savet", navodi se u izjavi.

Kurir.rs/Metro.us

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track