Osmogodišnjak iz Budve krao pare i delio "siromašnima" na ulici

Crnogorski Robin Hud

Osmogodišnjak iz Budve krao pare i delio "siromašnima" na ulici

Planeta -
Radeći po prijavama provalnih krađa u Sutomoru, barski policajci bili su šokirani kada su rešili misteriju, koja je nekoliko dana mučila opljačkane vlasnike

Osmogodišnji Robin Hud!Policajci iz Bara bili su šokirani kada su otkrili da iza četiri pljačke u Sutomoru stoji I.P., dečak iz Budve koji ima samo osam godina! Krađe su se zbile u poslednja četiri dana, a još veći šok se desio kada im je dečak ispričao da skoro dve hiljade evra podelio nepoznatim ljudima u tom gradu za koje je procenio da su siromašni, piši podgoričke Vijesti!

Radeći po prijavama provalnih krađa u Sutomoru, barski policajci su rešili misteriju, koja je nekoliko dana mučila opljačkane vlasnike. Međutim, problem za pokradene vlasnike je što nisu uspeli da povrate ukradeni novac, iako je nađen maloletni krivac.

Nakon što je I. P., koji je već nazvali Robinom Hudom, priveden u prostorije PJ Bar, u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad. On je priznao da je počinio četiri krađe, a ispričao je i šta je uradio sa velikim delom novca koji je ukrao. Policajci su našli samo mali, neznatan deo para kod dečaka, kazao je izvor Vijesti iz policije u Baru.On je dodao da je I. P., između ostalog, kazao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: "Imate li novca?".

Nakon što je dobio negativan odgovor dao im je više od 700 evra, rekao je izvor iz barske policije. Dečak je, prema saznanjima Vijesti, u Sutomore došao sa očuhom i majkom. Njegov očuh se bavi građevinskim poslovima, a osmogodišnjak je trebalo da mu pomaže oko posla, kako bi stekao radne navike. Staratelji dečaka, kako pretpostavljaju iz policije, nisu znali da njihovo dete ima problem sa krađama.S obzirom na to da je maloletnik, dečak po zakonu ne podleže krivičnoj odgovornosti. Obavešten je tužilac, koji je naložio da Centar za socijalni rad povede brigu o njemu, kako se ove stvari više ne bi ponovile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track