TOKOM VOŽNJE SEDEO NA ZADNJEM SEDIŠTU TESLE, VOZAČEVO MESTO BILO PRAZNO! Ovaj mladić je svojim izjavama tek sve razbesneo
Foto: Instagram/goldcollarlavish

bizaran slučaj

TOKOM VOŽNJE SEDEO NA ZADNJEM SEDIŠTU TESLE, VOZAČEVO MESTO BILO PRAZNO! Ovaj mladić je svojim izjavama tek sve razbesneo

Planeta -

Param Šarma (25) je uhapšen pošto je policajac video da je tokom vožnje auto-putem u zalivu San Franciska sedeo na zadnjem sedištu "tesle", dok je vozačevo mesto bilo prazno.

Šarma je uhapšen zbog nesavesne vožnje i nepoštovanja policije, saopštila je danas patrolna služba auto-puta.

U nekoliko telefonskih poziva s auto-puta je prijavljeno da muškarac sedi na zadnjem sedištu "Tesle Model 3", a da niko nije na mestu vozača.

Policajac na motociklu je našao taj automobil, potvrdio da je u njemu samo jedna osoba i to na zadnjem sedištu, preduzeo akciju da zaustavi automobil i video kako se Šarma premešta na vozačko sedište.

27. aprila policija je već jednom kaznila Šarmu zbog sličnog ponašanja.

Inače, "tesla" ima sistem "autopilot" koji može da drži automobil u jednoj traci i da održava bezbednu udaljenost od vozila ispred, te je verovatno da je taj sistem, reklamiran kao "potpuno samovozeći", radio dok je vozač bio na zadnjem sedištu.

"Tesla" na svojoj veb stranici i u uputstvima za vlasnike kaže da taj sistem nije u potpunosti autonoman i da vozači moraju biti spremni da intervenišu u bilo kom trenutku.

Ali, vozači su se više puta udaljavali sa svog mesta što je rezultiralo s najmanje tri smrtna slučaja u SAD jer ni sistem ni vozač nisu zaustavili auto zbog prepreka na putu.

Prekšilac Šarma je u utorak pušten iz zatvora i izjavio za jednu televizijska stanicu da putovanje na zadnjem sedištu "nije opasno" i da će tako nastaviti.

Televizija je prenela da je "Šarma rekao za sebe da je iznad radničke klase: 'Ja ne vozim i ja ne sipam gorivo. Ja sam zlatna klasa".

"Vidite li ova kola= Vi seljaci ne možete da ih priuštite", rekao je u jednom snimku.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja