KAMALA HARIS KRIJE BRDO PARA: Potpredsednica SAD imovinu drži u tajnim trastovima, a zarekla se da će ih ukinuti! VIDEO
Foto: Profimedia

bruka

KAMALA HARIS KRIJE BRDO PARA: Potpredsednica SAD imovinu drži u tajnim trastovima, a zarekla se da će ih ukinuti! VIDEO

Planeta -

Potpredsednica SAD Kamala Haris drži imovinu u porodičnom fondu koji ima poreske olakšice, što čini da krši etičko obećanje koje su ona i predsednik Bajden dali u kampanji.

Prema obrascu za finansijske podatke objavljenom u ponedeljak, ona je poverenica porodičnog trasta KDH / DCE od 2017. godine. Imovina trasta „se ne obelodanjuje“, prema prijavi, koja efektivno zaklanja neke od poseda potpredsednika javnosti. .

Trast nije u skladu s planom kampanje za suzbijanje takvih udruženja kada pobede. Bajden i Harisova obavezali su se da će sarađivati s Kongresom na „uklanjanju rupe za trastove u postojećem zakonu o otkrivanju finansijskih podataka“, a Bajden je rekao da će „zahtevati da bilo koji član njegove administracije koji je korisnik diskrecionog poverenja obelodani sve svoje posede“.

Nejasno je zašto Harisova ne mora da se pridržava zaloge i izveštava o imovini koja se nalazi u poverenju. Kabinet potpredsednika nije odgovorio na zahtev za komentar.

Porodično trast ili živ trast pruža poreske olakšice bračnim parovima omogućavajući im da maksimiziraju svoje savezno izuzeće od poreza na imovinu i „idealne su za ljude koji poseduju nekretnine u više država i odličan način zaštite imovine“, prema kalifornijskoj advokatskoj kancelariji.

Dok Harisova prikriva akcije u poverenju, deo njene imovine može se videti iz javnih izvora iz područja u kojima je potpredsednik živeo.

Evidencija imovine u Vašingtonu pokazuje da su Harisova i Dag Emhof koristili trast KDH / DCE za kupovinu luksuznog apartmana u blizini četvrti Georgetovn u DC-u 2017. Stan se trenutno nalazi na prodaju na Zilou sa traženom cenom od skoro 2 miliona dolara.

Trast takođe je vezan za nekretnine u San Francisku. Evidencija gradske imovine navodi trast porodice KDH / DCE kao davaoca stana koji je Harisova kupila za 489.000 američkih dolara 2004. godine kada je prvi put izabrana za državnog tužioca u Kaliforniji. Vrednost potkrovlja gotovo se udvostručila od tog vremena i prodata je u martu za 860.000 dolara, navodi Zilov.

Haris i Emhof takođe su u vozilo prebacili milion dolara vrednu kuću Brentvood u Kaliforniji. Emhof je kupio dom za 2,7 miliona dolara 2012. godine. Nakon što su se venčali 2014. godine, dom je tada uveden u trast. Procenjuje se da imovina u Los Angelesu vredi 5,2 miliona dolara.

Trenutna procenjena ukupna vrijednost nekretnina u fondu iznosi 7,2 miliona dolara.

Haris je takođe objavio poreske dokumente ranije ove nedelje koji pokazuju da je par prijavio prilagođeni bruto prihod od 1.695.225 dolara, dok su predsednik Džo Bajden i prva dama Džil Bajden prijavili bruto prihod od 607.336 USD.

Prijava Harisove pokazuje da su ona i njen suprug prošle godine donirali samo 1,6% svog prihoda u dobrotvorne svrhe, što je nivo ispod proseka za njihov nivo prihoda, izvestio je FOKS Biznis.

Kurir.rs/Fox

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track