MUNJEVITA EVAKUACIJA IZ CENTRA KABULA: Ovako izgleda Komanda NATO pred dolazak Talibana! Sva oprema uništena na brzaka VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

MISIJA ISAF

MUNJEVITA EVAKUACIJA IZ CENTRA KABULA: Ovako izgleda Komanda NATO pred dolazak Talibana! Sva oprema uništena na brzaka VIDEO

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz štaba NATO pakta odnosno nekadašnje Komande misije ISAF u Avganistanu, koja je ostala pusta, pred ulazak talibana u prestonicu.

Koliko je strah bio veliki u Komandi NATO vidi se po tome što je skoro sva elektronska oprema i diskovi sa poverljivim podacima bili na brzaka uništeni i pobacani u kontejner.

Komanda misije ISAF u Avganistanu nalazila se u strogom centru Kabula u "Zelenoj zoni" u blizini ambasada. Komanda ISAF smatrana je bila najstrože čuvanim objektom oko koje su se nalazila tri prstena obezbeđenja, a potpuno je ostala prazna posle povlačenja snaga NATO i evakuacije preostalih pripadnika prema aerodromu Kabul.

Osim uništene elektronske opreme skoro svi objekti su skoro netaknuti.

Osim kancelarija, u okviru komande ISAF misije bili su ismeštajni kapaciteti, restorani i sve ono što je bilo potrebno za boravak.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track