OBAVEZNA VAKCINACIJA DESETKUJE POLICIJU MASAČUSETSA? Sindikat: Zaposleni masovno daju otkaz, policija i inače ima malo ljudi!
Foto: Screenshot YT/WWLP-22News

pandemija

OBAVEZNA VAKCINACIJA DESETKUJE POLICIJU MASAČUSETSA? Sindikat: Zaposleni masovno daju otkaz, policija i inače ima malo ljudi!

Planeta -

Predstojeća obavezna vakcinacija za državnu policiju Masačusetsa koja ne dozvoljava mogućnost podnošenja negativnih rezultata testa na koronu da bi se ostalo na poslu dovela je do toga da su desetine državnih policajaca dali ostavke.

Ovo je izjava njihovog sindikata ali državna policija kaže da je samo jedan policajac planira da ode zbog obavezne vakcinacije.

Udruženje državne policije Masačusetsa saopštilo je da su policajci počeli masovno da daju otkaz nakon što je državni sudija prošle sedmice odbio zahtev sindikata da blokira mandat.

Policajcima je dat rok do 17. oktobra da dostave dokaz o vakcinaciji, inače bi mogli biti otpušteni.

U saopštenju, predsednik sindikata Majkl Červen oštro je osudio oba, nazvavši ga jednim od "najstrožih mandata za vakcinu u zemlji" i rekavši da će dodatno razrediti policiju koja "već ima kritično mali broj osoblja".

Portparol državne policije Dejv Prokopio rekao je Forbsu da samo jedan policajac planira da ode zbog mandata - i da policajac planira da se povuče.

Prokopio je dodao da je državna policija svesna da "policajci razmatraju ostavku ili penziju iz tog razloga", ali je potvrđen samo jedan polazak od utorka ujutro.

"Jednostavno rečeno, sve što tražimo su isti osnovni smeštajni kapaciteti koje su bezbroj drugih odeljenja pružili svojim prvim odgovorima, i lečenje bolesti povezane sa koronom kao povrede dužnosti", rekao je Červen.

Otprilike 20 odsto zaposlenih u državnoj policiji ostaje nevakcinisano, rekao je sindikat-koji predstavlja oko 1.800 članova-za VBZ-TV, prenosi Forbs.

Guverner Čarli Bejker (R) izdao je 19. avgusta izvršnu naredbu kojom se od svih zaposlenih u izvršnoj kancelariji, uključujući državnu policiju, zahteva da dostave dokaz o potpunoj vakcinaciji do 17. oktobra. Čini se da je mandat među najstrožim takve vrste u zemlji, s obzirom na da ne dozvoljava opciju negativnog testiranja, zahteva potpunu vakcinaciju i takođe se odnosi na zaposlene koji rade na daljinu. Za većinu državnih radnika mandat će verovatno imati mali uticaj, jer država ima jednu od najvećih stopa vakcinacije u zemlji. Prema klinici Mejo, 67,8% stanovnika Masačusetsa je potpuno vakcinisano.

Državne škole u ​​Njujorku trebale bi u ponedjeljak pokrenuti mandat za vakcinu koja ne bi dala mogućnost da se podvrgne negativnom testiranju umjesto da dobije injekciju. Ali taj mandat još nije stupio na snagu, nakon što je savezni Apelacioni sud privremeno blokirao njegovu primenu do preispitivanja tužbe zbog toga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track