DVOJE MRTVIH U PUCNJAVI U STARAČKOM DOMU U MERILENDU: Uhapšen stanovnik doma! Bio je BESAN zbog načina kako se tretiraju stari!
Foto: Youtube prtscr / Fox 5

stradale zaposlene

DVOJE MRTVIH U PUCNJAVI U STARAČKOM DOMU U MERILENDU: Uhapšen stanovnik doma! Bio je BESAN zbog načina kako se tretiraju stari!

Planeta -

U najnovijoj pucnjavu u SAD, ubijeno je najmanje dvoje, u stambenoj zgradi namenjenoj starijim osobama u Merilendu, nedaleko od Vašingtona.

Policija je saopštila da je jedan osumnjičeni u pritvoru.

Obe žrtve su žene koje su bile zaposlene u ustanovi, a kako navodi AP jedna je pronađena u hodniku a druga u kancelariji.

Prema svedočenju jednog od korisnika doma, osumnjičeni je bio njegov prijatelj koji nije bio zadovoljan uslugama.

"Rekao mi je Don, niko se ne zalaže sa ove stare ljude. Moram ad uradim nešto...Očigledno je odlučio da uradi najgoru moguću stvar" rekao je stanovnoik doma koji se predsavio kao Don.

On je dodao da je osumnjičeni već neko vreme bio nezadovoljan načinom na koji se tretiraju stariji ljudiu domu, kao i da je nakon pucnjave bio svesta da će biti uhapšen. Čak je seo i rekao Donu da pozove policiju, prenosi Fox.

Pucnjava se oko 09.15 sati ujutru po lokalnom vremenu, a policija je najpre rekla da traga za drugim žrtvama ili osumnjičenima i da bi ljudi trebalo da se sklone sa mesta incidenta.

Nešto kasnije policija je objavila na Tviteru da je jedan osumnjičeni muškarac u pritvoru i da nema pretnje za stanovništvo, prenosi AP.

Pre hapšenja osumnjičenog iz bezbednosti je bila zatvorena škola koja se nalazi u blizini.

Inače, mesto incidenta, Getavej vilidž je stambeni kompleks na oko osam kilometara istočno od distrikta Kolumbija, u kojem se nalaze jednosobni i dvosobni stanovima za starije građane.

Kurir.rs / AP, Fox 5 Foto: Youtube prtscr / Fox 5

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track