SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA KABULOM Nad gradom se nadvio gust dim, čuli se pucnji kod vojne bolnice! Najmanje 15 poginulo!
Foto: Prontscreen Twitter Francesco Comito

avganistan

SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA KABULOM Nad gradom se nadvio gust dim, čuli se pucnji kod vojne bolnice! Najmanje 15 poginulo!

Planeta -

U prestonici Avganistana, Kabulu, u blizini vojne bolnice Sardar Mohamad Daud Kan odjeknule su dve snažne eksplozije praćene pucnjavom. Tom prilikom 15 osoba je poginulo, dok je 34 povređeno.

Neki korisnici društvenih mreža su tvitovali da je 19 ljudi poginulo, dok je 50 povređeno.

Eksplozije su se dogodile na ulazu u vojnu bolnicu Sardar Mohammad Daud Kan u centru Kabula, potvrdio je predstavnik ministarstva Kari Said Kosti, preneo je Rojters.

Jedan od svedoka rekao je za Sputnik da je u pitanju samoubilački napad, koji se dogodio u blizini bolnice koja ima kapacitet od 400 kreveta.

Nema potvrde o broju žrtava, ali je talibanski bezbednosni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao da ima najmanje 15 mrtvih i 34 ranjenih.

Na društvenim mrežama pojavili su se fotografije i snimci .

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, međutim zvanična novinska agencija Bahtar citirala je svedoke koji tvrde da je veći broj boraca Islamske države ušao u bolnicu gde su se sukobili sa pripadnicima snaga bezbednosti.

U blizini se nalazi i Ministarstvo javnog zdravlja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track