ŠOK SVEDOČENJE PREKIDA SUĐENJE EPSTAJNOVOJ MADAM? Svedok eksplicitno opisala kako je Gislejn Maksvel navela na seks sa pedofilom!
Foto: Profimedia, AP/New York State Sex Offender Registry

bruka

ŠOK SVEDOČENJE PREKIDA SUĐENJE EPSTAJNOVOJ MADAM? Svedok eksplicitno opisala kako je Gislejn Maksvel navela na seks sa pedofilom!

Planeta -

Tužioci na suđenju Gislejn Maksvel, saradnici milijardera pedofila rekli su u utorak da će završiti svoj dokazni postupak ove sedmice, pošto je treći od četiri optužena svedočio protiv Britanke.

Kerolin, koja je na sudu identifikovana samo po imenu, rekla je poroti da ju je prvi put seksualno zlostavljao Džefri Epstajn sa 13 godina i da ju je Maksvelova ohrabrivala da se upusti u seksualne odnose sa osramoćenim finansijerom. Kerolin je rekla da je „bila prestara“ za Epstajna kada je imala 18 godina i on je počeo da pita da li ima „mlađe prijatelje“.

Kao što su to uradili sa druga dva Maksvelova optužena, advokati odbrane su napali Karolininu priču, dovodeći u pitanje njeno pamćenje i motive. Maksvelovi advokati rekli su da se u ovom slučaju radi o „pamćenju, manipulaciji i novcu“ i da su pokušali da prikažu njene navodne žrtve kao nepouzdane i motivisane isplatama iz fonda Epsteinove žrtve.

"Novac nikada neće popraviti ono što mi je ta žena uradila!" Kerolin je vikala nakon što su je tužioci pitali da li svedoči protiv Maksvela za novac, kao što su sugerisali advokati Maksvelove. „Ono što je uradila bilo je pogrešno. Ona uzima ranjive mlade devojke."

Suđenje, koje je prvobitno trebalo da počne sredinom januara, moglo bi da se završi ranije nego što se očekivalo, jer su tužioci rekli sudiji da očekuju da će biti završeni na njihovoj strani do 9. decembra. Sudija je zakazao šest nedelja za suđenje, koje je počelo 29. novembra Nije jasno koliko će svedoka pozvati odbrana.

Porota je videla dane dramatičnih svedočenja žena koje kažu da je Maksvel namamio i negovao maloletne devojke na seks sa Epstajnom, njenim bivšim dečkom i poslodavcem, što je kulminiralo strastvenim pojavljivanjem trećeg od četiri optužena za koje se očekuje da će svedočiti.

Maksvel se izjasnila da nije kriva po optužbama, a njeni advokati kažu da je ona žrtveno jagnje za zločine Epštajna, koji je izvršio samoubistvo 2019. dok je čekao sopstveno suđenje po optužbama za trgovinu seksom.

Kerolin je rekla da je Maksvelova rekala drugoj devojci da joj „pokaže šta da radi“ pre nego što ih je poslao gore u Epstajnovu sobu za masažu da učestvuju u njenom prvom seksualnom susretu sa njim. Rekla je da je na kraju imala više od 100 seksualnih susreta sa Epstajnom između 14 i 16 godina.

Tužioci tvrde da su Epstajn i Maksvelova ciljali na ranjive devojke sa teškim životnim pričama. Kerolin je rekla da je odrasla u obližnjem Vest Palm Biču sa nepažnjom majkom koja je bila alkoholičarka i zavisnica od droge i da je školu napustila u sedmom razredu.

Na pitanje tužioca Morin Komej kako se izdržavala u to vreme, Kerolin je odgovorila: „Otišla sam u kuću gospodina Epstajna i tako sam dobila novac.

Komi ju je ispitivao oko sat vremena. Veći deo utorka popodne je zatim preuzelo dugotrajno, ponekad mukotrpno unakrsno ispitivanje advokata odbrane Džefrija Paljuke, koje je ukazalo na brojne nedoslednosti između Kerolininog svedočenja na suđenju i navoda koje je iznela u tužbi protiv Epstajna i njegove pomoćnice Sare Kelen 2008. ali ne i Maksvel. Kerolin je rekla da je tužba rešena za oko 250.000 dolara, a kasnije je dobila oko 2,8 miliona dolara od Epstajnove imovine.

Na klupi, Kerolin je rekla da ju je sa Maksvelom i Epstajnom upoznala Virdžinija Žufre, koja je javno optužila Maksvela i Epstajna za zlostavljanje, ali ne svedoči na suđenju. Giufre trenutno tuži Maksvela, kao i princa Endrua i profesora prava sa Harvarda Alana Deršovica, za koje tvrdi da su bili deo grupe moćnih muškaraca kojima je Epstajn ponudio za seks. Endru i Deršovic su obojica odbacili Giuffreovu tvrdnju.

Prema Kerolin, Maksvel je prvi zamolio Giufre da je odvede u Epštajnovu sobu za masažu. Pre nego što je Epštajn stigao, Giufre je otvorio sto za masažu, spremio ga i zatim skinuo odeću dok je Kerolin nosila samo donji veš. Onda je ušao Epštajn, perući zube.

Kerolin je rekla da su dve devojke masirale Epstajna, a zatim je gledala kako Giufre ima seks sa njim. „Sedela sam na kauču ispred njih“, rekla je Kerolin dok je počela da plače.

Nakon toga, ona, njen tadašnji dečko ili njena majka bi dobijali pozive od Maksvela ili Kelena da zakažu druge sastanke za masažu. Epštajn bi ponekad slao auto po nju, ili bi je njen dečko ili majka odvezli do njegove kuće.

Jednom prilikom kada je imala 14 godina, Kerolin je rekla da joj je Maksvel prišao dok je stajala gola u sobi za masažu i komentarisao njene bokove i grudi. „Rekla je da imam dobar tip tela“, rekla je Kerolin i dodala da joj je Maksvel tada dodirnuo grudi, bokove i zadnjicu. „Rekla je da imam sjajno telo za gospodina Epštajna i njegove prijatelje.“

Kada je imala oko 15 godina, Epstajn je zamolio Kerolin da dovede druge devojke na masažu, svedočila je ona. Rekla je da je na kraju dovela još jednu 15-godišnjakinju i dve devojčice od 16 godina. Epštajn joj je plaćao 600 dolara po masaži, dok su njeni prijatelji bili plaćeni 300 dolara, priseća se. Kerolin je rekla da je novac koristila za kupovinu droge, jer se okrenula marihuani, kokainu i drugim supstancama U dva navrata tokom kojih ju je Maksvel zvao da masira Epstajnu, pozvao je još dve devojke da se upuste u grupni seks, rekla je Kerolin.

Svedočila je da je napravila „pauzu“ od Epstajna da pobegne sa svojim dečkom. Ona se vratila u Epstajn kada je imala 18 godina jer je imala sina i trebao joj je novac, rekla je.

Maksvelova odbrana je u uvodnim izjavama tvrdila da su njeni tužioci izmislili ili ulepšali tvrdnje protiv nje u nadi da će dobiti više novca od Epštajnove imovine. Tokom unakrsnog ispitivanja, Paljuka je rekla da je Kerolin u svojoj tužbi tvrdila da ju je Epstin jednom prilikom pozvao na masažu, ali je poziv pripisao Maksvelu na suđenju.

„Tako piše“, rekla je Kerolin o tužbi, „ali nije bilo tačno“.

Pagliuca je pokušao da uvede celo tužbu od 91 stranice u dokaze, ali ga je američki okružni sudija Alison Nejtan ograničio na pitanja o nekoliko paragrafa, uključujući zašto su se promenili određeni detalji njenih seksualnih susreta sa Epštajnom i zašto je rekla u odelu koje je upoznala Epštajn 2002. umesto 2001. godine.

„Vaša priča se značajno promenila između 2007, 2008. i 2009. godine?“ Pagliuca upita Kerolin.

„Ne“, insistirala je.

Pod ispitivanjem od strane Komija, Kerolin je rekla poroti da je jednom uhapšena zbog posedovanja kokaina i da je takođe provela 52 dana u zatvoru jer je založila ukradeni Ksbok. Takođe je rekla da trenutno uzima Ksanaks, Metadon i još jedan lek za lečenje šizofrenije, ali da je bolest nije sprečila da pravi razliku „između istine i laži“.

Maksvelovi advokati su u ponedeljak agresivno ispitivali „Kejt“, još jednog Maksvelovog optuženika, o njenoj prethodnoj upotrebi droge, sugerišući da je to možda narušilo njeno sećanje na događaje. Kejt je to demantovala. Pagliuca je na sličan način pitao Kerolin o njenoj upotrebi droga, pitajući je da li je zavisna od benzodiazepina.

„To je Ksanaks, koji uzimam za anksioznost“, rekla je.

Predmet je SAD protiv Maksvela, 20-cr-00330, Okružni sud SAD, južni okrug Njujorka (Menhetn).

Kurir.rs/Fortune

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track