NIKAD VEĆA ODŠTETA ZBOG SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Teksaškoj porodici sud dao 301 milijardu dolara, ali ima i jedna caka!
Foto: Shutterstock, Profimedia

neverovatno

NIKAD VEĆA ODŠTETA ZBOG SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Teksaškoj porodici sud dao 301 milijardu dolara, ali ima i jedna caka!

Planeta -

Teksaška porota dodelila je uglavnom simboličnu nagodbu od više od 301 milijardu dolara u tužbi protiv bara Korpus Kristi koju je pokrenula porodica žene i njene 16-godišnje unuke koje su poginule u saobraćajnoj nesreći zbog pijanog vozača.

Tužba protiv Bir Bejli Sports Bara proizilazi iz nesreće 2017. u kojoj su poginuli 59-godišnja Tamra Kindred, Aujuni Anderson i drugi vozač, Džošua Delbosk. Kindredove ćerke su u svojoj tužbi navele da je u baru Delbosk popio „opasnu količinu alkohola“ i da je 29-godišnjak kasnije prešao na crveno svetlo pri skoro 150 kmh, što je izazvalo nesreću.

Žiri okruga Nueces dodelio je u utorak tu cifru Dženifer Kindred i Elizabet Anderson, ali njihov advokat je rekao da žene ne znaju da primaju isplatu iz sada zatvorenog bara. Bir Belisu i njegovom vlasniku naloženo je da im plate 1,04 milijarde dolara na ime „stvarne štete“ i još 300 milijardi dolara na ime „primerne štete“, pokazuju sudski zapisi.

Advokat Džon Flud tvrdi da je „porota poslala veoma glasnu poruku da ako dobavljači alkohola trguju novcem za bezbednost svojih korisnika i javnosti, mora postojati odgovornost“.

Advokat kompanije Bir Belis i njenog vlasnika Džovani Kastiljo nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Bar je zatvoren 2019, prema Hjuston Hroniklu.

Kurir.rs/ksat.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track