IRANSKA RETORIKA KA TEL AVIVU SVE ZAPALJIVIJA: Tviter porukom objasnili kako će Izrael završiti u plamenu!
Foto: Profimedia

opasno

IRANSKA RETORIKA KA TEL AVIVU SVE ZAPALJIVIJA: Tviter porukom objasnili kako će Izrael završiti u plamenu!

Planeta -

Na Tviter nalogu Islamske Republike Iran na arapskom jeziku u nedelju je objavljena slika koja prikazuje planiranu eliminaciju spaljene jevrejske države 2022.

Na slici je prikazan Izrael sastavljen od eksera i šibica i knjiga šibica pored reči na hebrejskom i engleskom na kojima stoji: „Samo pokušajte i videćete. U kutiji šibica, koja se nalazi pored Izraela na slici, piše „Balistička šibica“ i na njoj je zastava iranskog režima. Očigledna poruka je da je klerikalni režim spreman da detonira šibice kako bi uništio Izrael

Tvit je došao sa naloga Islamska Republika Iran. Na nalogu se navodi da se pridružio Tviteru u februaru 2020. i da ima 39.800 pratilaca. Teheran Times je 15. decembra napisao na svojoj naslovnoj strani „Jedan pogrešan potez“, sa vojnim ciljevima navedenim u Izraelu.

Krajem novembra, portparol oružanih snaga Islamske Republike Iran, brigadni general. Abolfazl Šekarči je pozvao na potpunu eliminaciju jevrejske države tokom intervjua za medije pod kontrolom iranskog režima.

„Nećemo odustati od uništenja Izraela, čak ni jedan milimetar. Želimo da uništimo cionizam u svetu“, rekao je Šekarči Irancu. Šeina Vojoudi, iranski disident koji je pobegao iz Islamske Republike Iran zbog represije, rekao je za Jerusalem Post da „Islamska Republika u Iranu samo provocira Izrael, već godinama Islamska Republika prijeti da će izbrisati Izrael sa mape, ali sada je to postalo ozbiljnije jer režim zna da je došao kraj ovom zlom režimu, posebno posle bečkih pregovora koji nisu imali rezultata“.

Kurir.rs/Džeruzalem Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track