POSLEDNJE ZBOGOM Ove poznate ličnosti su nas napustile u 2021. godini
Foto: Profimedia

TUGA

POSLEDNJE ZBOGOM Ove poznate ličnosti su nas napustile u 2021. godini

Planeta -

Na izmaku još jedne godine koja će ostati upamćena po koronavirusu prilika je da se podsetimo onih bez kojih smo ostali, a koji su svojim likom i delom zaslužili da ih ne zaboravimo

Šeldon Adelson
Šeldon Adelsonfoto: Reuters

Šeldon Adelson (87)

Sin imigranta, vozača taksija, postao je milijarder i bio je jedan od glavnih finansijera Republikanske stranke. Bio je 28. najbogatiji čovek na svetu sa 33,5 milijardi dolara.

Lari King
Lari Kingfoto: Youtube/Printscreen

Lari King (87)

Bio je jedan od najpoznatijih TV voditelja. U prebogatoj karijeri uradio je preko 50.000 intervjua. Njegovi roditelji su bili imigranti iz Belorusije. Ženio se osam puta.

Lari Flint
Lari Flintfoto: Shutterstock

Lari Flint (78)

Izdavač porno-magazina Hasler, prvog na tržištu SAD, od kojeg je napravio carstvo. Bio je borac za zaštitu Prvog amandmana američkog ustava, koji garantuje slobodu govora.

Princ Filip
Princ Filipfoto: Steve Parsons / PA Images / Profimedia

Princ Filip (99)

Vojvoda od Edinburga je od 1947. godine bio u braku s britanskom kraljicom Elizabetom Drugom. Princ Grčke i Danske rođen je na Krfu i kršten je u pravoslavnoj crkvi.

Bernard Mejdof
Bernard Mejdoffoto: Policija

Bernard Mejdof (82)

Ostaće upamćen kao osnivač najveće ponzi šeme za prevare u istoriji, koja je bila vredna 64,8 milijardi dolara. Zbog prevare ovaj investitor je osuđen na 150 godina robije.

Donald Ramsfeld
Donald Ramsfeldfoto: EPA/Shawn Thew

Donald Ramsfeld (88)

U dva navrata je bio ministar odbrane SAD, a jednom se kandidovao i za predsednika. Imao je reputaciju veštog birokrate, ali će ostati upamćen po pokretanju rata protiv Iraka.

Kolin Pauel
Kolin Pauelfoto: AP

Kolin Pauel (84)

Prvi Afroamerikanac s najvišim vojnim činom u armiji SAD. Komandovao je vojskom u Zalivskom ratu 1991. Služio je pod predsednicima iz Republikanske i Demokratske stranke.

Bob Dol
Bob Dol

Bob Dol (98)

Dugogodišnji senator bio je lider republikanaca u Senatu. Tokom Drugog svetskog rata ranjen je u borbama u Italiji. Ostaće upamćen kao glavni albanski lobista u Vašingtonu.

Dezmond Tutu
Dezmond Tutufoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dezmond Tutu (90)

Južnoafrički aktivista i anglikanski nadbiskup slavu je stekao kao zakleti borac protiv aparthejda. Dobio je prestižnu Nobelovu nagradu za mir 1984. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track