STRATEGIJA ILI PRKOS Princ Endru demantovao optužbe i traži da mu se sudi pred porotom!
Foto: AP

SKANDAL NA DVORU

STRATEGIJA ILI PRKOS Princ Endru demantovao optužbe i traži da mu se sudi pred porotom!

Planeta -

Srednji sin britanske kraljice Elizabete negirao da je bio blizak s Gilejn Maksvel i da je imao seks s Virdžinijom Džufre kada je imala 17 godina

Fotka iz 2001. godine Princ grli 17-godišnju Virdžiniju Džufre i Gilejn Maksvel
Fotka iz 2001. godine Princ grli 17-godišnju Virdžiniju Džufre i Gilejn Maksvelfoto: Profimedia

Britanski princ Endru (61) demantovao je optužbe da je imao seks s Virdžinijom Džufre kada je ona imala 17 godina, kao i da je bio blizak s Gilejn Maksvel, koja je proglašena krivom za podvođenje maloletnica pokojnom milijarderu pedofilu Džefriju Epstinu i njegovim prijateljima. Advokati vojvode od Jorka, kako zvanično glasi titula princa Endrua, koji je deveti u redu za nasleđe britanskog trona, potvrdili su da on želi da mu se sudi pred porotom.

Epilog na sudu

Tako će slučaj koji već mesecima privlači veliku pažnju javnosti epilog najverovatnije dobiti u građanskoj parnici. Žrtva Virdžinija Džufre (38) tvrdi da ju je princ Endru seksualno zlostavljao u više navrata kada je imala 17 godina u kućama čiji su vlasnici bili Gilejn Maksvel i Džefri Epstin. Podsećamo, Maksvelova je nedavno proglašena krivom za podvođenje maloletnica na suđenju u Njujorku i ona čeka izricanje kazne.

Srednji sin je obrukao... Kraljica Elizabeta Druga
Srednji sin je obrukao... Kraljica Elizabeta Drugafoto: AP

Princ želi konfrontaciju - Kraljica nije zadovoljna

Izvor blizak Bakingemskoj palati navodi da kraljica Elizabeta Druga nije zadovoljna najnovijim razvojem situacije i da je postupak pravnog tima princa Endrua u suprotnosti s njenim očekivanjima. Podsećamo, kraljica je ranije ovog meseca bez milosti prisilila princa da se odrekne svojih kraljevskih titula i suoči se sa optužbama kao "običan građanin". Očekivalo se da će princ Endru pokušati da postigne višemilionsko vansudsko poravnanje sa žrtvom, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.

Epstin je preminuo pod sumnjivim okolnostima 19. avgusta 2019. u ćeliji zatvora na Menhetnu. On je drugovao s vrlo uticajnim političarima, među kojima su bivši predsednici SAD Bil Klinton, Donald Tramp, kao i princ Endru i brojne druge poznate ličnosti. Advokatski tim princa Endrua je u dokumentu na 11 strana sudu naveo više od 40 razloga zbog čega bi trebalo da bude odbačena tužba protiv njega. U dokumentima se priznaje da je princ Endru upoznao Epstina 1999, ali se odlučno odbacuju navodi da je on učestvovao u bilo kakvom zlostavljanju. - Pod pretpostavkom, ne i priznanjem, da je Virdžinija Džufre pretrpela bilo kakvu povredu ili štetu navedenu u žalbi, njene tvrdnje su zabranjene doktrinom pristanka - stoji između ostalog u dokumentu.

Sporna fotografija

Prinčevi advokati osvrnuli su se i na fotku na kojoj on grli žrtvu dok se u pozadini nalazi Gilejn Maksvel, a za koju žrtva tvrdi da je snimljena u kući okrivljene u Londonu, gde je i zlostavljana. - Nemamo dovoljno informacija da priznamo ili demantujemo postojanje takve fotografije - tvrde advokati i ističu: - Princ Endru ovim podneskom zahteva suđenje pred porotom po pitanju svih navoda iz tužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track