ŠEFICA LONDONSKE POLICIJE PODNELA OSTAVKU Varnice letele između gradonačelnika i ministarke unutrašnjih poslova
Foto: Tayfun Salci / Zuma Press / Profimedia

smena

ŠEFICA LONDONSKE POLICIJE PODNELA OSTAVKU Varnice letele između gradonačelnika i ministarke unutrašnjih poslova

Planeta -

Šefica londonske policije Kresida Dik podnela je ostavku, jer je gradonačelnik Sadik Kan rekao da nije zadovoljan njenim reagovanjem da se naprave promene u toj službi.

Komesarka u odlasku rekla je da "nema izbora" osim da podnese ostavku nakon što joj je gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao da više nema poverenja u nju, prenosi Dejli mejl.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel zatečena je odlukom, saznavši za nju tek kada joj je Kresida Dik pozvala da kaže da je odustala - što je izazvalo ogorčenu svađu između Gradske skupštine i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ona se suočila sa sve većim pritiskom usred niza skandala u poslednjih nekoliko godina zbog različitih događaja, poput onog da je jedan policajac oteo, silovao i ubio ženu, ali i zbog maltretiranja, rasne diskriminacije i mizoginije u centralnoj londonskoj policijskoj stanici, prenosi Rojtres.

Ona je bila lišena strategije, vizije i svi ovi događaji su je obuzeli, opisao je njen skoro petogodišnji mandat jedan stariji kolega.

Kan je rekao da je jasno stavio do znanja šefici londonske policije koje su promene hitno potrebne kako bi se obnovilo poverenje građana u policiju i dodao da nije zadovoljan reagovanjem Dikove.

Takođe, rekao je da je ona ponudila ostavku koju je on pihvatio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track