02:26

Ambasador Rusije u Srbiji: Oblasti pod ruskom kontrolom SNABDEVAJU STANOVNIŠTVO

ukrajinska kriza

ŠTA SE DEŠAVA U GRADOVIMA U UKRAJINI KOJI SU POD RUSKOM KONTROLOM? Ambasador Bocan Harčenko za Kurir dao SVOJE VIĐENJE

Planeta -

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko otkrio je gostujući na Kurir televiziji kakva je situacijama u ukrajinskim gradovima koji se sada nalaze pod kontrolom ruskih snaga.

Bocan Harčenko tvrdi da je ukrajinskim oblastima i gradovima koje su pod kontrolom Rusije uključena električna energija, a da građani dobijaju humanitarnu pomoć i neophodne životne namirnice.

Na pitanje voditelja jutarnjeg programa Kurir televizije šta se dešava sa ukrajinskom prestonicom Kijevom, gde se prema najnovijim informacijama grupišu ruske trupe i konvoji, ambasador Ruske Federacije u Srbiji ističe da je u svim ukrajinskim gradovima pod koji su pod ruskom kontrolom stanje dobro.

Bocan Harčenko
foto: Kurir Televizija

- Gradovi i regioni se stavljaju pod kontrolu, recimo Hersonska oblast. A i kako je moguće na drugi način? Kontrola od strane kijevskog režima ne postoji. Sve je izvan kontrole. Zapadni mediji ne prikazuju da stanovništvo ubrzo dobije struju, vodu, hranu i humanitarnu pomoć kad se grad stavi pod rusku kontrolu - rekao je ambasador Aleksandar Bocan Harčenko u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ambasador Rusije je istakao da su dalji planovi za Kijev pitanje za vrh Ruske Federacije.

1 / 6 Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

- Prema našem mišljenu, normalna kontrola ne postoji u Kijevu. Ovo je pitanje vezano za generalni štab, ministarstvo odbrane i vrhovnog komandanta, odnosno predsednika Vladimira Putina - rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:34

Snimak ukrajinske vojske: Rat iz prvog ugla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track