RUSKA VOJSKA: Oboren avion Su-25, uništeno 811 ukrajinskih vojnih objekata
Foto: Printscreen Twitter

rat u ukrajini

RUSKA VOJSKA: Oboren avion Su-25, uništeno 811 ukrajinskih vojnih objekata

Planeta -

Ruske raketne snage i artiljerija tokom noći su uništile 811 objekata protivnika i oborile jedan avion, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Kako se navodi, među njima su 43 komandna mesta ukrajinskih snaga, osam konvoja sa gorivom za vojnu tehniku, kao i 760 mesta gde su koncentrisane protivničke snage.

Ruska sredstva PVO oborila su ukrajinski avion Su-25 južno od mesta Izjuma. Operativno-taktička avijacija Rusije tokom noći je uništila 67 položaja sa ljudstvom i tehnikom ukrajinske vojske.

Takođe se navodi da su uništeni proizvodni pogoni fabrike za oklopna vozila u Kijevu i pogoni za remont vojne tehnike u Nikolajevu. Korišćeno je oružje visoke preciznosti dugog dometa vazdušnog baziranja, precizira Konašenkov.

Oružane snage Rusije su pomoću raketa velike preciznosti vazdušnog baziranja tokom specijalne operacije uništile 16 protivničkih objekata.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništena su ukupno 133 aviona, 458 bespilotnih letelica, 246 protivavionskih raketnih sistema, 2.246 tenkova i drugih oklopnih vozila, 981 oruđe poljske artiljerije i minobacač, 2.146 specijalnih vojnih vozila, navode iz Moskve.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track