OLIVER STOUN O AMERIČKIM PLANOVIMA U UKRAJINI: SAD su uvek htele da je kontrolišu! Žele i da svrgnu Putina i preuzmu OVO!
Foto: EPA/ALEXEY DRUZHINYN, EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV

direktno

OLIVER STOUN O AMERIČKIM PLANOVIMA U UKRAJINI: SAD su uvek htele da je kontrolišu! Žele i da svrgnu Putina i preuzmu OVO!

Planeta -

Kontrola nad Ukrajinom je uvek bila deo američkih planova, rekao je američki filmski reditelj Oliver Stoun u intervjuu španskim novinarima, prenosi TASS.

Prema rečima reditelja, "Ukrajina je deo američkog plana, oduvek je bila". Prema njegovom mišljenju, Vašington je izazvao aktuelni sukob između Rusije i Ukrajine. Sjedinjene Američke Države su 2014. izvele "puč u Ukrajini da bi obnovile prozapadnu vladu", smatra reditelj.

"Ukrajina je do ovog trenutka bila neutralna i to je važno zapamtiti. Odjednom je Rusija postala neprijatelj", rekao je Oliver Stoun.

Cilj američkog rukovodstva je, smatra Stoun, svrgavanje ruskog predsednika Vladimira Putina i pristup ruskim resursima "po određenoj ceni". Kinematograf je nazvao SAD "dobermanom, metodičnom životinjom ubicom sa mnogo novca". Istovremeno, Vladimir Putin je, prema Oliveru Stounu, "razumna, smirena, promišljena osoba".

"Stvaramo neprijatelje da bismo održali stvari. Državi je potrebna strategija napetosti jer napetost pokreće svet, a proizvođači oružja su srećni jer prodaju oružje ovim državama“, rezimirao je direktor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track