00:44

UŽIVO 79. DAN RATA U UKRAJINI Novi incident u Tiraspolju: Pokušali da zapale skladište nafte i vojnu kancelariju

blog

UŽIVO 79. DAN RATA U UKRAJINI Zelenski: Rusija pretrpela strateški poraz! Nemaju hrabrosti da to priznaju

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 79. dan

Kuleba: Ukrajina ostaje otvorena za razgovore s rusijom

Ukrajina ostaje otvorena za uključivanje u diplomatske razgovore sa Rusijom kako bi se ponovo pokrenula isporuka žitarica i postiglo političko rešenje za rat, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Kuleba je na marginama današnjeg sastanka G7 u Nemačkoj rekao da Kijev nije dobio pozitivan odgovor od Rusije i pozvao zemlje da obezbede Ukrajini još oružja i da izvrše veći pritisak na rusku ekonomiju.

Zelenski: Rusija pretrpela strateški poraz

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je Rusija pretrpela strateški poraz u Ukrajini, „što je jasno svima u svetu. Rusija nema hrabrosti da to prizna”

Ukrajinska vojska: Ruske snage gadjale više sela u istočnoj Ukrajini

Ruske snage izvele su napade na više sela u istočnoj Ukrajini u delimično neuspelom pokušaju da prošire svoju kontrolu, saopštila je danas ukrajinska vojska.U saopštenju se navodi da je ruska vojska nastavila s artiljerijskim i vazdušnim udarima na luku Marijupolj i da još uvek blokira ukrajinske borce u njihovom poslednjem uporištu u čeličani Azovstal.

Ruska vojska napala je i sela u blizini Donjecka, Limana, Bahmuta i Kurahiva, piše u saopštenju.

Ruske snage su iz artiljerijskih orudja pucale na ukrajinske vojnike u oblastima Novopavlovska i Zaporožja, velikog industrijskog grada u koji dolaze izbeglice ; iz Marijupolja, navedeno je u saopštenju.

Ukrajinska vojska saopštila je da ruske snage prebacuju dodatne artiljerijske jedinice u granična područja u blizini černigovske oblasti na severu Ukrajine, gde su juče gadjali školu i studentski dom

Diverzija u Tiraspolju

Nepoznate osobe su u petak uveče pokušale da zapale skladište nafte i vojnu kancelariju u Tiraspolju, saopštio je pres centar Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike.

Tako se oko 4.15 ujutru automobil zaustavio kod skladišta nafte jednog od preduzeća, iz kojeg je izašao napadač, bacio molotovljev koktel prema objektu i nestao. Zapalila se trava, koja je brzo ugašena.

Ofanziva ukrajinske vojske se nastavlja

Ruske trupe pokušavaju da zaustave napredovanje kijevskih snaga dužinom ukrajinsko-ruske granice u severoistočnom regionu Harkova, saopštilo je danas ;ukrajinsko ministarstvo odbrane.

"Jedinice ruske vojske su se pregrupisale i pokušavaju da spreče dalje napredovanje naših trupa u ;pravcu ;državne granice Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track