KONZERVATIVCI MORAJU DA OSLOBODE INSTITUCIJE U VAŠINGTONU I BRISELU: Orban upozorio na opasnost liberalne politike na Zapadu!
Foto: Profimedia / Attila KISBENEDEK / AFP

DIREKTNO

KONZERVATIVCI MORAJU DA OSLOBODE INSTITUCIJE U VAŠINGTONU I BRISELU: Orban upozorio na opasnost liberalne politike na Zapadu!

Planeta -

Konzervativci u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama moraju se zajedno boriti da „oslobode" i preuzmu institucije u Vašingtonu i Briselu od liberala koji prijete zapadnoj civilizaciji uoči američkih izbora 2024. godine, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

– Progresivni liberali, neomarksisti ošamućeni snom na javi, ljudi koje finansira Džordž Soroš i promoteri otvorenih društava silno žele da unište zapadni način života koji i vi i mi toliko volimo – izjavio je Orban na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC), najistaknutijem skupu američkih konzervativaca, koji se održava u Budimpešti.

Orban je dodao da će sledeći predsjednički izbori u SAD-u na kojima bi Donald Tramp mogao da se kandiduje za drugi mandat u Bijeloj kući i glasanje za Evropski parlament 2024. godinu učinilo ključnom.

– Moramo da koordiniramo naše akcije, dok se suočavamo sa velikim testom, 2024. će biti odlučujuća godina – izjavio je Orban.

On je iznio 12 tačaka za koje je rekao da su ključne za obezbeđivanje dominacije konzervativizma, uključujući „igranje po sopstvenim pravilima, zalaganje za nacionalne interese u spoljnoj politici i sticanje kontrole nad medijima“.

– Moramo ponovo osvojiti institucije u Vašingtonu i Briselu – naveo je on.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track