PLATIO 9.000 DOLARA ZA UBISTVO SUPRUGE?! Upucana dok je čekala na semaforu FOTO
Foto: Profimedia

horor

PLATIO 9.000 DOLARA ZA UBISTVO SUPRUGE?! Upucana dok je čekala na semaforu FOTO

Planeta -

Bivši izvršni direktor Amazona u Meksiku, koji je glavni osumnjičeni u ubistvu njegove bivše žene, optužen je da je platio 9.000 dolara za njenu likvidaciju.

Abril Perez Sagaon upucana je u glavu i vrat dok je sedela u automobilu u Meksiko sitiju u novembru 2019. godine. Upucao ju je motociklista koji je otvorio vatru kroz suvozačev prozor vozila.

Huan Karlos Garsija, koji je bio izvršni direktor Amazona u Meksiku kada je kompanija tamo otvorila svoju prvu kancelariju 2015. godine, navodno je platio 9.000 dolara dvojici plaćenika da je ubiju.

Navodno je ponudio i bonus od 2.500 dolara ukoliko bude ubijena pre njihovog sledećeg saslušanja u slučaju koji je podnela protiv njega.

Suđenje za ubistvo Perez počelo je u ponedeljak svedočenjem navodnog ubice koji je tvrdio da ga je Garsija angažovao.

Perez je već ranije optužila bivšeg muža da je pokušao da je ubije dok su još bili zajedno, prenosi Dejli mejl.

Garsija je pobegao preko granice u SAD pre nego što je suđenje počelo i dalje se nalazi u bekstvu. Interpol je raspisao poternicu za njim u 190 zemalja.

U vreme ubistva, na snazi je bila zabrana prilaženja Garsije bivšoj ženi.

Nakon ubistva Garsija je poslao pismu gradonačelniku Meksiko Sitija u kojem insistira na svojoj nevinosti.

- Kao otac nikada nisam želeo da moja deca prođu kroz ovako nešto, to ih je pogodilo i promenilo naše živote, napisao je u pismu.

Perez je ubijena nakon što je odletela iz Nuevo Leona u privatnu bolnicu u Meksiko Sitiju da se podvrgne psihološkom pregledu, jer je to zahtevao sudija u slučaju para.

Kada se automobil kojim je putovala zaustavio na semaforu tokom povratka na aerodrom, muškarac je prišao automobilu i pucao joj u glavu. Umrla je kasnije te noći.

Sa njom u kolima bilo je dvoje od njeno troje dece i njen advokat. Niko od njih nije povređen.

Perez je bila žrtva napada i 2019. godine. Spavala je u kući koju je delila sa Garsijom kada ju je on udario u glavu bejzbol palicom.

Njena ćerka Ana Sesilija kasnije je pokazala užasne fotografije napada i rekla da je njena majka skoro pretučena na smrt.

Perez je svedočila da joj je obraz posekao oštrim predmetom i da je pokušao da je zadavi pre nego što ga je sin odgurnuo i pomogao majci da pobegne kroz prozor.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track