POSLE PUCNJAVE U ČIKAGU JE OSTAO SIROČE: Njegov otac je poslednjim činom obezbedio da mu sin preživi masakr! VIDEO
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

tuga

POSLE PUCNJAVE U ČIKAGU JE OSTAO SIROČE: Njegov otac je poslednjim činom obezbedio da mu sin preživi masakr! VIDEO

Planeta -

Poslednjim činom herojstva, Ejden Makarti je preživeo pokolj u ponedeljak na paradi četvrtog jula u predgrađu Čikaga. Ali, dvogodišnjak je sada ostavljen da odrasta bez ijednog od svojih roditelja -- siroče američkog propasti masovnih pucnjava.

Kevin Makarti (37) i njegova supruga Irina (35) bili su među sedam ljudi koji su poginuli nakon eksplozije metaka u ponedeljak sa krova u prazničnu gužvu u Hajlend Parku u Ilinoisu, saopštila je kancelarija mrtvozornika okruga Lejk. Skoro 40 drugih je povređeno.

Ejden je bio zaštićen od pucnjave Kevinovim telom, čak i dok je čovek ležao ranjen, rekao je Irinin otac i Ejdenov deda, Majkl Levberg, za Čikago San Tajms.

Ejdena su "dobri Samarićani izvukli ispod njegovog oca, koji je još krvario", rekla je u sredu američka senatorka Tami Dakvort, demokrata iz Ilinoisa, Džonu Bermanu za CNN. „Onda su krenuli da rade na njegovom tati jer je tatina noga još krvarila.

Mekartijevi su se radovali što će videti paradu sa svojim mališanom, rekao je Levberg za Sun-Tajms. "Bili su ludi za svojim detetom", rekao je. "Planirali su dva." Nakon što je pucnjava utihnula, Ejden - mali dečak, sasvim sam - "šetao je ulicom", rekao je njegov deda za San-Tajms. To je slika koju su drugi uhvatili u haosu i podelili na društvenim mrežama.

Stranci su se brinuli o detetu pre nego što su pronađeni njegovi deda i baka, prema proverenoj GoFundMe kampanji koju je rođaka njegove majke, Irina Kolon, pokrenula nakon pucnjave. Aiden je odveden u policijsku stanicu, gde je ponovo spojen sa Levbergom, rekao je deda za Chicago Tribune. "Kada sam ga pokupio, rekao je: 'Da li mama i tata uskoro dolaze?'", rekao je Levberg u utorak. — On ne razume. „Sa dve godine, Ejden je ostavljen u nezamislivom položaju; da odrasta bez roditelja“, navodi se u kampanji prikupljanja sredstava.

„O Ejdenu će se brinuti njegova ljubazna porodica i pred njim će biti dug put da se izleči, pronađe stabilnost i na kraju živi kao siroče“, navodi se. „Okružen je zajednicom prijatelja i šire porodice koja će ga prigrliti s ljubavlju, i svim sredstvima koja su mu na raspolaganju da osigura da ima sve što mu je potrebno dok raste.

Više od 2 miliona dolara prikupljeno je do srede ujutru, prema GoFundMe nalogu, koji će podržati dečaka „i staratelje koji će imati zadatak da odgajaju, brinu o njemu i podržavaju Ejdena dok on i njegov sistem podrške kreću na ovo neočekivano putovanje ."

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track