KUPIO MU ORUŽJE I RAZGOVARAO O MASOVNIM PUCNJAVAMA! Šok ispovest oca ubice iz Čikaga koji tvrdi: Nisam kriv! VIDEO
Foto: EPA-EFE/HIGHLAND PARK POLICE DEPARTMENT, Twitter/streamgazer

bruka

KUPIO MU ORUŽJE I RAZGOVARAO O MASOVNIM PUCNJAVAMA! Šok ispovest oca ubice iz Čikaga koji tvrdi: Nisam kriv! VIDEO

Planeta -

Pucnjava na paradi povodom Dana nezavisnosti u Čikagu potresla je tu zajednicu i celu državu. Robert 'Bobi' Krimo pucao je sa krova obližnje zgrade na ljude na paradi u Hajlend parku. Ubio je šest ljudi i ranio još 36. Žrtve su bile starosti od 8 do 85 godina.

Čak je i njegov otac Robert Krimo stariji oprao ruke od Krima, koji kaže da je njegov sin pričao o masovnoj pucnjavi u Danskoj noć pre nego što je ubio ljude na paradi. Otac kaže da ne zna odakle mu oružje i da ga nije nabavio za njega.

"Preksinoć smo pričali o 22-godišnjaku koji je pucao u ljude u Danskoj. 'Taj tip je idiot!'" zamislite, tako mi je rekao - ispričao je razočarani otac za Njujork post.

"Takvi počinju masovnu pucnjavu kako bi razbesneli ljude koji žele potpunu zabranu oružja", rekao je Krimo mlađi ocu noć pre napada.

Krimo stariji i njegova bivša supruga Deniz angažovali su advokata koji je branio pevačicu R. Keli u slučaju seksualnog zlostavljanja maloletnika. Stiven Grinberg braniće porodicu od optužbi da su i oni bili umešani u masakr koji je počinio njihov sin.

Krimo stariji je bio kandidat za gradonačelnika 2019. godine, a tereti se da je svom sinu uplatio prijavnicu za kupovinu oružja 3 meseca nakon što ga je policija proglasila opasnim jer je pretio ubistvom rođacima.

Nakon tog incidenta, policija je iz njegove sobe odnela mač, bodež i 15 noževa, a njegov otac tvrdi da su to bili kolekcionarski predmeti.

"Skupljao je i novčiće i karte sa bejzbol igračima", rekao je Krimo stariji.

Otac kaže da mu je pomogao oko registracije oružja jer je mislio da želi da puca u streljani.

"Svo oružje je sam kupio i ono je registrovano na njegovo ime", rekao je Krimo stariji.

"Pa nisam mu ja punio glavu tim stvarima i nisam ga terao na taj čin. Ići ću na suđenje i tako nastaviti da izdržavam sina, ali očekujem za njega dugu kaznu. To je život. Uradio je ono što je uradio i sada mora da se suoči sa posledicama. Čuo sam da je u pucnjavi ubijen član porodice njegovog bliskog prijatelja. Prosto je strašno", rekao je ubičin otac.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track