MILIONER ZBOG UKRAJINKE OSTAVIO ŽENU: Preselio se sa ljubavnicom u kuću preko puta ženine
Foto: Printscreen/YouTube

urgirao za njenu vizu

MILIONER ZBOG UKRAJINKE OSTAVIO ŽENU: Preselio se sa ljubavnicom u kuću preko puta ženine

Planeta -

Bivši šef sada ugašene kompanije Vonga, koja pruža kratkoročne, skupe kredite klijentima putem internet aplikacija, navodno je ostavio svoju ženu zbog ukrajinske izbeglice.

Hakon Overli (52) navodno je započeo ljubavnu vezu s Ukrajinkom nakon što ju je doveo u svoju porodičnu kuću u Sariju. Kako piše San, oženjeni tajkun je zbog Ukrajinke ostavio suprugu i sa ljubavnicom se preselio u kuću sa bazenom prekoputa imanja gde mu živi žena.

Overli je u martu nedeljama lobirao kod premijera Borisa Džonsona i ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel kako bi ubrzao proces dobijanja vize za Ukrajinku.

Nekoliko meseci pošto je dobila vizu, Overli je ostavio suprugu zbog nje i odselio se sa imanja u Sariju.

Overli je rođen u Norveškoj, studirao je matematiku na Univerzitetu u Oslu i ima i diplomu iz ekonomije sa Daram univerziteta. Osnovao je onlajn brokersku kompaniju SelfTrade i ubrzo se obogatio.

Njegova firma je prodata u oktobru 2000. za više od 900 milijuna funti. Također je 2008. bio direktor kontroverzne britanske kompanije Vonga koju su žestoko kritikovali zbog "predatorskog pozajmljivanja", jer je davala zajmove ljudima koji ih nikada nisu mogli vratiti.

Kurir.rs/San

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track