UŽAS U SAD: Otac (19) namerno ostavio bebu u kolima da umre na vrućini na 54 stepena! Hteo da bude sam u stanu!
ilustracija, Foto: Shutterstock

UŽAS U SAD: Otac (19) namerno ostavio bebu u kolima da umre na vrućini na 54 stepena! Hteo da bude sam u stanu!

Planeta -

Dok je dete sedelo vezano u autu, temperatura je dostigla 30 stepeni celzijusa, a policija kaže da je unutrašnja temperatura automobila verovatno bila oko 54 stepena

Otac tinejdžer iz Klivlenda optužen je za ubistvo nakon što je priznao da je namerno ostavio svog maloletnog sina da umre u automobilu na vrućini.

Lendon Perot (19) je u četvrtak odveo svog jednogodišnjeg sina koji nije davao znake života u bolnicu u Klivlendu u Ohaju, gde je lekarima rekao da je svog sina ostavio samog na trenutak kako bi otišao do toaleta.

Pokušaji da se dete oživi bili su neuspešni, a policija je kasnije postala sumnjičava jer je rekao nekoliko nelogičnosti.

Na kraju je priznao da je namerno ostavio dete u vrelom autu nakon što je policija na snimcima sa nadzornih kamera videla da je on sina ostavio u kolima u 8.30 ujutru i vratio se tek u 13.50, tačnije posle pet sati.

Dok je dete sedelo vezano u autu, temperatura je dostigla 30 stepeni celzijusa, a policija kaže da je unutrašnja temperatura automobila verovatno bila oko 54 stepena.

- Bilo je teško da gledamo na kameri kako dete umire pred našim očima - rekao je policijski inspektor.

Otac se vratio do auta kada je trebalo da krene po ženu s posla. Inspektori veruju da je dete ostavljeno u automobilu da bi njegov otac ostao sam u stanu tokom dana, piše Metro news.

Izgleda da se nije radilo o zaboravljanju deteta, već o namernom činu kako mu dete ne bi smetalo dok je u kući - rekao je šef policije.

Lendon je optužen za ubistvo, ugrožavanje dece i ubistvo iz nehata.

Ovaj 19-godišnji tata je takođe rekao policiji da je bio svestan šta može da se desi kada se dete ostavi u vrelom automobilu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track