VIKTORIJA NIJE DOČEKALA DA SVOM DETETU PODARI ŽIVOT: Ukrajinske vlasti tvrde da je u bombardovanju Kijeva poginula trudnica
Foto: Printscreen Twitter

traGEDIJA

VIKTORIJA NIJE DOČEKALA DA SVOM DETETU PODARI ŽIVOT: Ukrajinske vlasti tvrde da je u bombardovanju Kijeva poginula trudnica

Planeta -

U današnjem raketiranju Kijeva poginule su četiri osobe, među kojima i jedna trudnica, saopštile su ukrajinske vlasti.

Direktorka Centra za građanske slobode Oleksandra Matvičuk objavila je fotografiju devojke za koju tvrdi da je Viktorija, trudnica koja je poginula u današnjem napadu.

- Ovo je Viktorija. Ona je danas poginula u Kijevu. njene kolege su napisale da su je pronašle u zagrljaju njenog voljenog supruga Bogdana. Sa njima je u trenutku napada bila i njihova mačka. Bila je trudna. Očekivali su dete - napisala je Oleksandra na Tviteru.

Vest o smtri trudnice i njenog supruga danas je potvrdio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svojoj objavi na društvenim mrežama.

- Jutros je 28 dronova poletelo u pravcu Kijeva. Zahvaljujući našim oružanim snagama i protivvazdušnoj odbrani, većina letećih terorista je oborena. U Kijevu se čulo ukupno pet eksplozija. Jedna od njih je u stambenoj zgradi u okrugu Ševčenkov. Spasioci nastavljaju sa gašenjem požara i radovima na demontaži ruševina. Prethodno je spaseno 18 stanara zgrade. Dva su bila pod ruševinama. Telo mrtve žene je nedavno pronađeno. Prema preliminarnim podacima, pod ruševinama je još jedna osoba. Akcije potrage i spasavanja su u toku - napisao je gradonačelnik Kličko na Telegramu.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track