UVEDEN CELODNEVNI POLICIJSKI ČAS U HERSONU: Očekuje se ukrajinska ofanziva na ovaj grad, proširuje se zona evakuacije civila!
Foto: EPA Sergei Ilnitsky

napeto

UVEDEN CELODNEVNI POLICIJSKI ČAS U HERSONU: Očekuje se ukrajinska ofanziva na ovaj grad, proširuje se zona evakuacije civila!

Planeta -

Proruski guverner u ukrajinskom regionu Herson Vladimir Saldo, rekao je danas da je uveden 24-časovni policijski čas u gradu Hersonu.

Policijski čas je uveden usled verovatne ukrajinske ofanzive na grad, dodao je Saldo. Saldo je nedavno rekao da se proširuje zona evakuacije civila iz Hersonske oblasti i da je planirana evakuacija do 70.000 ljudi. On je rekao da je zona evakuacije proširena za 15 kilometara od reke Dnjepar, zbog informacija o pripremama Ukrajine za masovni raketni napad na branu hidroelektrane Kahovska.

Herson
foto: EPA/ STRINGER

Zvanična Moskva je proglasila pripajanje Hersonske oblasti i još tri regiona Ukrajine Rusiji, nakon referenduma koji su održani, ali su ukrajinske snage nakon toga počele ofanzivu sa ciljem da povrate kontrolu nad Hersonskom oblašću.

Vlasti Hersonske oblasti pozvale su danas stanovnike Kahovskog okruga da hitno napuste tu teritoriju zbog povećane bezbednosne pretnje.

„Svim stanovnicima! Odmah napustite naselje. Vaš život je u opasnosti. Očekuje se visok stepen vojne pretnje“, saopštila je lokalna uprava na Telegramu.

Herson
foto: EPA/ STRINGER

U saopštenju se dodaje da će se evakuacija odvijati organizovano kopnenim transportom. Na one koji ostanu u regionu od 6. novembra će se primenjivati „prinudne mere“.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track