HOROR U BRAZILU! DEČAK PUCAO IZ PUŠKE NA DVE ŠKOLE: Troje mrtvih, jedanaest ranjenih! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

otvorio vatru

HOROR U BRAZILU! DEČAK PUCAO IZ PUŠKE NA DVE ŠKOLE: Troje mrtvih, jedanaest ranjenih! (FOTO)

Planeta -

Tri osobe su ubijene, a 11 ih je povređeno kada je tinejdžer iz gradića Arakruz u državi Espirito Santo u Brazilu otvorio vatru u dve škole.

Lokalna policija je saopštila da su se napadi odigrali oko 10 sati ujutru po lokalnom vremenu, a da je počinilac "tinejdžer u vojnoj odeći". On je nosio poluautomatsku pušku i imao je na sebi panicrni prsluk.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodnog napadača.

Pucnjava se dogodila u jednoj državnoj školi i u jednoj privatnoj koje se nalaze u istoj ulici u gradiću Arakruz, prenosi ABC News.

Za ubicom se traga, a informacija da je počinilac učenik jedne od napadnutih škola za sada nije zvanično potvrđena.

Guverner države Espirito Santo Renato Kazagrande izrazio je saučešće porodicama žrtava i rekao da su sve raspoložive snage uključene u istragu.

Predsednik Brazila Lula da Silva, koji je krajem oktobra na izborima tesno pobedio Žaira Bolsonara, ovaj čin nazvao je ''apsurdnom tragedijom".

Ovo nije prva vest u pucnjavama u kojima je bilo žrtava večeras.

Da podsetimo, za sada neindetifikovani muškarac, za koga se sumnja da je bivši supružnik jedne od žrtava, ubio je dvoje ljudi i isto toliko ranio u okolini američkog grada Hjustona, saopštila je policija.

On je ušao u kuću i počeo da puca na ljude koji su tamo u četvrtak uveče slavili američki nacionalni praznik Dan zahvalnosti.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track