LUDI MORMONSKI PROROK UHAPŠEN U ARIZONI: Imao 20 žena, namlađa imala 9 GODINA oženio i svoju ćerku, istraga otkrila STRAVU I UŽAS
Foto: EPA / Luis Torres

vodio sektu poligamista

LUDI MORMONSKI PROROK UHAPŠEN U ARIZONI: Imao 20 žena, namlađa imala 9 GODINA oženio i svoju ćerku, istraga otkrila STRAVU I UŽAS

Planeta -

Nove šokantne optužbe iznete su protiv vođe sekte poligamista u Arizoni Samjuela Repl Bejtmena (46), koji je uhapšen ranije ove godine. Prema izjavama svedoka datim FBI-ju, Bejtmen je imao 20 žena, od kojih je namlađa imala devet godina, a jedna od žena je bila i njegova sopstvena ćerka. Svoje supruge je vozio u prikolici u kojoj je umesto toaleta bila kanta, dok on sam ima dva Bentlija.

On je u saveznom pritvoru pod optužbom za ometanje hapšenja u septembru, koje se odigralo nakon što su Bejtmana zaustavili policajci dok je prevozio maloletne devojke u bednoj prikolici opremljenoj kaučem i kantom za toalet.

Bejtman predvodi ogranak radikalne mormonske fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ili FLDS – ali on je očigledno toliko ekstreman da ga je osudio čak i bivši vođa FLDS Voren Džefs, osuđeni silovatelj dece.

Svedoci su takođe izneli užasne optužbe o incestu, grupnim seksualnim činovima u koje su uključena odrasla i maloletna deca, i trgovini decom.

Agent FBI Doun A. Martin, pozivajući se na izjave svedoka, piše u podnesku da je Bejtman „počeo da proglašava da je prorok“ i da je izjavio da namerava da se oženi sopstvenom ćerkom tinejdžerkom 2019. godine.

U izjavi se navodi da je Bejtman od tada okupio „otprilike 50 pratilaca i više od 20 supruga, od kojih su mnoge maloletne, uglavnom mlađe od 15 godina“.

Žene i devojke su viđene tokom kontrola saobraćaja 28. avgusta u severnoj Arizoni, a policija kaže da je Bejtmen u prikolici iza svog terenca. vukao tri devojčice, između 11 i 14 godina.

Prikolica bila je opremljena kaučem, kamper stolicama i toaletom napravljenim od kante

U jednom transkriptu Bejtman je rekao jednom paru da ga je „Nebeski Otac“ uputio početkom novembra 2021. da „da najdragocenije što ima, vrlinu svojih devojaka,“ trojici svojih odraslih muških sledbenika.

Bejtman je tada navodno posmatrao kako trojica muškaraca imaju seks sa njegovim ćerkama, od kojih je jedna imala samo 12 godina.

Bejtman je navodno prokomentarisao da su devojke "žrtvovale svoju vrlinu za Gospoda" i nastavio: "Bog će popraviti njihova tela i vratiti membranu u njihovo telo. Nikada nisam imao više poverenja u vršenje njegove volje. Sve je to iz ljubavi".

U izjavi svedoka se dalje navodi da se Bejtman krajem 2020. odvezao do kuće para u Kolorado Sitiju „u velikom terencu prepunom žena i devojaka“, gde je „sve predstavio kao svoje žene“.

Najmlađa od takozvanih "supruga" bila je devojčica rođena 2011. godine, napisao je agent Martin, što znači da je devojčica imala devet godina.

U izjavi se takođe navodi da je Bejtman posedovao dva Bentlija.

Federalni tužioci kažu da je, dok je držan u zatvoru okruga Kokonino, razgovarao sa svojim pristalicama u Kolorado Sitiju i dao im instrukcije da izbrišu komunikacije poslate preko šifrovane aplikacije za razmenu poruka Signal, i zahtevao da sve žene i devojke dobiju pasoše.

On se na američkom Magistratskom sudu u Flagstafu izjasnio da nije kriv

Poligamija je nasleđe ranih učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ali glavna crkva je napustila tu praksu 1890. i sada je striktno zabranjuje.

(Kurir.rs/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja