CEPELIN SE VRATIO PRED PRAZNIKE: Mešanac koji je nestao pre godinu dana pronađen 2.500 kilometara daleko od svog doma (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

neverica

CEPELIN SE VRATIO PRED PRAZNIKE: Mešanac koji je nestao pre godinu dana pronađen 2.500 kilometara daleko od svog doma (VIDEO)

Planeta -

Nestali mešanac nemačkog ovčara Cepelin pronađen je posle godinu dana 2.500 km daleko od svog doma.

Do nestanka trogodišnji mešanac je živeo sa svojim vlasnicima u Zapadnom Sakramentu u Kaliforniji. Usvojen je kao štene i dobio je ime po omiljenom bendu svojih vlasnika koji su bili oduševljeni njime.

Cepelinu se međutim u oktobru prošle godine izgubi svaki trag. Vlasnici su ga svuda tražili, ali ga niko nije video. Porodica je pretpostavlila da se možda sprijateljio sa nekim od radnika koji su imali gradilište u blizini njihove kuće i koji su mu redovno donosili poslastice, a da je možda neko od njih zaključio da pas nema vlasnika pa ga je nakon završenog posla poveo sa sobom.

Ali šta se zapravo dogodilo nije poznato. Vlasnici 14 meseci nisu znali apsolutno ništa o Cepelinu. Plakati koje su lepili na stubove odavno su se pretvorili u prašinu. Objave na društvenim mrežama su potonule u arhive i svi su ga zaboravili.

Onda je sasvim neočekivano zazvonio telefon.

Jedan veterinar kontaktirao ih je iz Luisburga u Kanzasu udaljenom oko 2.500 kilometara. Žena je dovela psa na očitavanje mikročipa nakon što je ušao u njenu baštu i legao da se odmori. Njegovo ponašanje je bilo izuzetno prijateljsko pa je zaključila da bi mogao imati vlasnike. Njegova porodica je bila šokirana činjenicom da je pronađen, a još više činjenicom da je bio tako daleko od njih. Kako je tamo dospeo nije poznato, ali su američki mediji oduševljeni ovom pričom.

Cepelina su prebacili kući automobilom, a vratio se svojim vlasnicma neposredno pre Božića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track