POSLE UŽASNE TRAGEDIJE ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA INDIJSKOG SIRUPA ZA KAŠALJ: Čak 19 dece iz Uzbekistana umrlo posle konzumiranja
Foto: Shutterstock

POSLE UŽASNE TRAGEDIJE ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA INDIJSKOG SIRUPA ZA KAŠALJ: Čak 19 dece iz Uzbekistana umrlo posle konzumiranja

Planeta -

Pravni predstavnik "Marion Bajoteha", proizvođača Dok-1 maks sirupa, rekao je da kompanija žali zbog smrti dece

ndijska regulatorna agencija za lekove saopštila je da je zaustavljena proizvodnja u objektu gde se pravio sirup za kašalj doveden u vezu sa smrću 19 dece u Uzbekistanu. Urađena je i inspekcija, preneo je Rojters.

Pravni predstavnik "Marion Bajoteha", proizvođača Dok-1 maks sirupa, rekao je da kompanija žali zbog smrti dece i naveo da je zaustavljena proizvodnja.

Zdravstveno regulatorno telo je pregledalo fabriku kompanije gde se prave lekovi i u kontaktu je sa kolegama iz Uzbekistana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Indije.

"Uzorci sirupa za kašalj su uzeti iz fabrike i poslati su u laboratoriju na testiranje", navelo je indijsko ministarstvo zdravlja.

Ranije je uzbekistansko Ministarstvo zdravlja saopštilo da je najmanje 18 dece u gradu Samarkandu umrlo nakon upotrebe sirupa koji je pravio indijski proizvođač.

Uzbekistanski sajt "report.uz" naveo je danas da je preminulo još jedno dete, staro godinu dana.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja