KIJEV ODBIJA PRIMIRJE Putin naredio prekid vatre na poziv patrijarha PODOLJAK: Kiril pozvao na GENOCID, zadržite licemerje ZA SEBE
Foto: Printscreen Twitter

savetnik zelenskog izvređao rpc

KIJEV ODBIJA PRIMIRJE Putin naredio prekid vatre na poziv patrijarha PODOLJAK: Kiril pozvao na GENOCID, zadržite licemerje ZA SEBE

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je prekid vatre u Ukrajini posle apela patrijarha Kirila.

Putin je naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da proglasi prekid vatre za Božić, od podneva 6. januara do ponoći 7. januara, saopštila je pres-služba Kremlja. Dakle, prekid vatre će trajati 36 sati.

Ranije danas je međutim, Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika, prokomentarisao poziv moskovskog patrijarha Kirila da se uspostavi primirje za Božić. Prema njegovim rečima, ovo je samo način da se Ukrajina utera u zamku.

Podoljak je na Tviteru naiusao da su Ruska pravoslavna crkva i lično patrijarh Kiril javno pozvali na genocid nad Ukrajincima, a da je ideja o primirju na Božić zamka i element propagande.

„RPC nije autoritet za globalno pravoslavlje i deluje samo kao „ratni propagandista”. RPC je pozivala na genocid nad Ukrajincima, podsticala masakre i insistira na još većoj militarizaciji Ruske Federacije. Stoga je poziv RPC na „ božićno primirje“ cinična zamka i element propagande“, rekao je Podoljak.

Podoljak je večeras posle Putinove odluke napisao još jedan tvit. Savetnik ukrajinskog predsednika saopštio je da Kijev ne prihvata odluku predsednika Rusije Vladimira Putina da se proglasi primirje za Božić.

"Kao prvo, Ukrajina nije napala stranu teritoriju i ne ubija civile, već to radi Rusija. Ukrajina uništava samo pripadnike okupatorske vojske na svojoj teritoriji. Kao drugo, Rusija mora da napusti okupirane teritorije i samo tada ćemo imati privremeno primirje. Zadržite licemerje za sebe, poručio je Podoljak".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track