RUSI IPAK NISU UBILI 600 UKRAJINACA!? Rojters: Napad nije uništio zgrade i nema očiglednih dokaza o žrtvama! (VIDEO, FOTO)
Navodna zgrada studentskog doma, Foto: Printscreen

RUSI IPAK NISU UBILI 600 UKRAJINACA!? Rojters: Napad nije uništio zgrade i nema očiglednih dokaza o žrtvama! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije je danas saopštilo da je više od 600 ukrajinskih vojnika poginulo u raketnom napadu na dve zgrade koje se nalaze na istoku Ukrajine.

Tamo su navodno bile stacionirane ukrajinske snage, a britanski "Rojters" nije mogao da potvrdi verodostojnost tvrdnje ruskog Ministarstva odbrane. Sada se oglasio svedok "Rojtersa" koji navodi da tokom ruskog napada nije uništena nijedna zgrada kao i da nema očiglednih dokaza o ukrajinskim žrtvama.

Kramatorsk
foto: Printscreen Youtube

Grupa reportera poznatog britanskog medija posetila je dve zgrade studentskih domova u kojima su navodno bili stacionirani ukrajinski vojnici tokom ruskog raketnog napada prema navodima ruske strane. Prema njihovim rečima, nijedna od dve zgrade nema oštećenja. Takođe, nema "očiglednih znakova da su tu bili vojnici, a nema ni tragova krvi kao ni njihovih tela".

"Napad nije uništio zgrade i nema očiglednih dokaza o žrtvama", navodi svedok britanskog "Rojtersa".

Prema njegovim rečima, vide se razbijeni prozori kao i veliki krater u dvorištu. Druga zgrada je potpuno netaknuta. Ukrajinska strana nije komentarisala ovaj ruski napad osim gradonačelnika Kramatorska koji je izjavio da se napad dogodio, ali da u njemu nije bilo žrtava.

Portparol ruskog Ministarstva dobrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov je izjavio ranije u toku dana da je ovaj napad Ruske Federacije bio osveta za napad Ukrajine na privremenu rusku bazu u naselju Makejevka u Donjecku.

U tom napadu je poginulo 89 ruskih vojnika. On je tvrdio da je u ruskom raketnom udaru ubijeno više od 600 ukrajinskih vojnika smeštenih u privremenim bazama u Kramatorsku.

Kurir.rs/Mondo/Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track