BAJDEN DANAS SAOPŠTAVA ODLUKU O ABRAMSIMA: Amerika ipak šalje tenkove Ukrajini?
Foto: Shutterstock

BAJDEN DANAS SAOPŠTAVA ODLUKU O ABRAMSIMA: Amerika ipak šalje tenkove Ukrajini?

Planeta -

Američki predsednik Džozef Bajden objaviće danas odluku o isporuci tenkova „abrams“ Ukrajini, izjavio je zvaničnik američke administracije za katarsku televiziju „Al Džazira“.

Američki zvaničnik je precizirao da „tenkovi koji će biti poslati Ukrajini, neće biti otpremljeni iz skladišta Pentagona, već će biti sklopljeni ugovori o njihovoj nabavci“.

Prethodno je portparol Pentagona Patrik Rajder izjavio da Sjedinjene Američke Države trenutno nisu spremne da objave da će isporučiti tenkove „abrams“ Ukrajini.

- Što se tiče saopštenja u medijima da SAD razmatraju mogućnost isporuka tenkova 'abrams’ Ukrajini, trenutno nemam šta da najavim na ovu temu, saopštio je Rajder.

Portparol je dodao da „ako i kada“ SAD budu spremne da objave isporuku, Pentagon će „obavestiti“.

Rajder je, pored toga, demantovao da se u SAD trenutno obučavaju ukrajinski piloti za upotrebu američkih lovačkih aviona.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer je u svetlu saopštenja o isporukama SAD tenkova „abrams“ Kijevu saopštila da Pentagon nikada nije isključivao mogućnost slanja tenkova Ukrajini i da pitanje ostaje otvoreno.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track