PUKAO ZBOG DUGOGODIŠNJEG MALTRETIRANJA: Ubica sa farme pečuraka u Kaliforniji u krvavi pohod krenuo zbog računa od 100 dolara
Foto: EPA/Caroline Brehman

masakr u kaliforniji

PUKAO ZBOG DUGOGODIŠNJEG MALTRETIRANJA: Ubica sa farme pečuraka u Kaliforniji u krvavi pohod krenuo zbog računa od 100 dolara

Planeta -

Napadača koji je 23. decembra ubio sedmoro ljudi na farmi pečuraka u kalifornijskom gradu Half Mun Beju možda je naljutio račun za popravku od 100 dolara koji je morao da plati nakon sudara njegovog viljuškara i buldožera njegovog kolege.

Okružni tužilac San Mateo Stiv Vagstafe potvrdio je izveštaje lokalnih vesti da je osumnjičeni bio umešan u spor na radnom mestu.

Čunli Džao (66), je bio zaposlen na lokalnoj farmi pečuraka, suočava se sa sedam tačaka optužnice za ubistvo i jednom za pokušaj ubistva. Osumnjičeni

U odvojenim intervjuima, gospodin Vagstaff je rekao stanicama KTVU i CNN da je osumnjičeni rekao policiji da je račun za popravku možda „zapalio sveću“ koja je dovela do pucnjave.

U intervjuu u zatvoru prošle nedelje, osumnjičeni je lokalnoj stanici u San Francisku, KNTV-TV, rekao da je bio maltretiran i da je dugo radio na farmi,a da su njegove žalbe ignorisane.

Govoreći na mandarinskom jeziku, Džao, kineski državljanin, rekao je stanici da ima zelenu kartu i da je u SAD već 11 godina.

Sve žrtve u prošlonedeljnoj pucnjavi su poljoprivredni radnici. Četvorica ubijenih ubijena su na farmi na kojoj je osumnjičeni živeo i radio.

Tri osobe su ubijene na farmi Konkord, gde je navodni napadač ranije bio zaposlen.

U pucnjavi je poginulo šest muškaraca i dve žene, a sve su žrtve bile odrasle osobe iz Azije ili Hispanoamerikanci.

Lokalni mrtvozornik je do sada identifikovao šest osoba. To su: Letao Bing, 43; Kižong Čeng, 66; Aikiang Žang, 74; Jingži Lu, 64; Žishen Liu, 73 i Marciano Martinez Himenez, 50.

Napadač bi trebalo da se pojavi pred sudom 16. februara i tek treba da se izjasni o krivici.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track