BOBI JE NASTARIJI PAS NA SVETU: Živi na farmi u Portugaliji, ima 31 godinu i 267 dana, NIKAD nije bio vezan, ceo život je SLOBODAN
Foto: Printscreen

ginisov rekord

BOBI JE NASTARIJI PAS NA SVETU: Živi na farmi u Portugaliji, ima 31 godinu i 267 dana, NIKAD nije bio vezan, ceo život je SLOBODAN

Planeta -

Pas sa farme u Portugaliji zvanično je proglašen za najastarijeg psa na svetu. Bobi, koji ima 30 godina i 267 dana nadživeo normalan životni vek svoje rase za skoro dve decenije.

Bobi je rase Rafeiro do Alentejo, a to je portugalska rasa najpoznatija kao "odličan pas čuvar farme i imanja". Ovi psi obično imaju životni vek od 12 do 14 godina.

Čini se da je starost samo broj za Bobija – koji ima 30 godina i 267 dana – a on je još uvek dovoljno sposoban da luta i igra se sa svojim mačjim prijateljem.

Bobi je rođen 11. maja 1992. godine, i proživeo je svoj život sa vlasnikom Leonelom Kostom i njegovom porodicom u Konkueriosu u Leiriji u Portugalu, navodi Ginisova knjiga rekorda.

Bobijevu starost je potvrdio SIAC, baza podataka o kućnim ljubimcima koju je ovlastila portugalska vlada i kojom upravlja SNMV (Sindicato Nacional dos Medicos Veterinarios - Nacionalna unija veterinara).

Ranije je najstariji pas ikada bio Blui, australijski pas. Živeo je od 1910. do 1939. tako da je imao 29 godina i 5 meseci kada je umro.

Porodica Kosta veruje da je tajna Bobijevog dugog života življenje u prirodnom okruženju i sloboda da šeta okolo kad god želi.

Portugalski pas nikada nije bio zatvoren niti vezan za povodac i oduvek je slobodno lutao šumama i poljoprivrednim zemljištem.

Bobija su takođe uvek hranili "ljudskom hranom".

Bobijev rekord je oduševio internet i hiljade ljudi je komentarisalo viralni video.

Jedan komentar sa 29.900 lajkova je rekao: „Nadam se da Bobi živi večno“.

„Odrekao bih se ostatka svojih godina da ih Bobi može uzeti“, rekao je drugi.

(Kurir.rs/Newsweek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track