POLICAJCI U NOVOM MEKSIKU GREŠKOM UBILI NEVINOG ČOVEKA: Dobili prijavu za nasilje pa promašili kuću (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

UŽAS

POLICAJCI U NOVOM MEKSIKU GREŠKOM UBILI NEVINOG ČOVEKA: Dobili prijavu za nasilje pa promašili kuću (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Policajci u Farmingtonu u Novom Meksiku ubili su Roberta Dotsona (52) kada su, kako navode tamošnji mediji, promašili kuću u koju je trebalo da idu zbog prijave nasilja u porodici, navodi CNN.

Kako se navodi, muškarac je otvorio vrata držeći pištolj u ruci, policajci su pucali u njega, a navodno je njegova žena uzvratila vatru.

Policija uhapsila muškarca jer je mislila da nosi kalašnjikov, ispostavilo se da je u pitanju - bong

- Svi mi — muškarci i žene iz policijske uprave u Farmingtonu — prepoznajemo težinu ovog incidenta - rekao je načelnik Stiven Heb u saopštenju.

- Učinićemo sve što je moguće da potpuno razumemo šta se ovde dogodilo. Još jednom želimo da izrazimo saučešće porodici Dotson i kao vaš šef policije želim da prenesem koliko mi je žao što se ova tragedija dogodila - rekao je Heb.

Državna policija Novog Meksika, koja istražuje pucnjavu, rekla je da je policija Farmingtona dobila poziv zbog incidenta nasilja u porodici na adresi 5308 Valej vju aveni.

- Kada su bili na mestu događaja, policajci su greškom prišli adresi 5305 umesto 5308 Vallei Viev Avenue - navodi se u saopštenju državne policije.

Na snimku se vidi kako tri policajca prilaze kući sa jasno istaknutom i osvetljenom adresom i kucaju tri puta na vrata.

Tri puta su se identifikovali kao policija Farmingtona. Dok su čekali da se vrata otvore, službenici su tražili od dispečera da potvrdi adresu i dispečer je naveo broj druge kuće.

- Zašto su policajci došli na pogrešnu adresu ostaje da utvrdi istraga, saopštila je policija Farmingtona.

Kad se muškarac pojavio na vratima, policajci su mu rekli da podigne ruke i počeli da pucaju u njega. Nekoliko trenutaka kasnije, začuo se ženski glas u kući kako vrišti. "O Bože!"

Ona je pucala na policajce, koji su uzvratili vatru, lai je nisu pogodili.. Tokom pucnjave na spratu je bilo troje dece. Dotsonova supruga nije optužena za zločin jer nije znala da je pucala na policajce.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja