ZELENSKI REKAO ŠTA ŽELI: Ukrajina da dobije politički poziv za ULAZAK U NATO (FOTO)
Foto: AP/Efrem Lukatsky

U SUSRET SAMITU ALIJANSE U VILJNUSU

ZELENSKI REKAO ŠTA ŽELI: Ukrajina da dobije politički poziv za ULAZAK U NATO (FOTO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da želi da Ukrajina na julskom samitu NATO u Viljnusu dobije politički poziv za ulazak u Alijansu.

- Puno je razloga za to da se Ukrajini uputi politički poziv za pridruženje (Severnoatlantskom) savezu - napisao je Zelenski na Telegramu.

Predsednik Ukrajine je zatražio i bezbednosne garancije od NATO ako njegova zemlja u bliskoj budućnosti ne postane članica Alijanse.

Rojters prenosi da je Zelenski rekao je da postoji "puno razumevanja" za davanje bezbednosnih garancija Ukrajini do trenutka pristupanja NATO, ali nije naveo detalje.

On je dodao da razume da nije moguće da Ukrajina uđe u NATO dok traje njen rat sa Rusijom.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track