PUTINOVO "HVALA" KINI I INDIJI: Podržali ste rusko rukovodstvo u zaštiti ustavnog poretka, IZUZETNO TO CENIMO!
Foto: AP Shen Hong, AP Grigory Sysoyev

PRVI JAVNI NASTUP OD POBUNE "VAGNERA"

PUTINOVO "HVALA" KINI I INDIJI: Podržali ste rusko rukovodstvo u zaštiti ustavnog poretka, IZUZETNO TO CENIMO!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se danas učesnicima onlajn samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u kojoj se, pored Rusije, između ostalh članiva nalaze i Kina i Indija.

RIA Novosti prenosi da je u uvodnom delu obraćanja putem video linka Putin rekao da globalni potencijal za sukobe raste i da će se Rusija suprotstaviti sankcijama i provokacijama.

On je imao poruku za kolege iz ŠOS, misleći tu i na kineskog predsednika Sija Đinpinga i indijskog premijera Narendru Modija, čije su zemlje izrazile podršku Kremlju nakon propale pobune ruskih plaćenika iz "Vagnera" pod vođstvom Jevgenija Prigožina.

Putin se zahvalio članicama ŠOS na njihovoj podršci.

- Ruski narod je konsolidiraniji nego ikada. Ruski politički krugovi i celokupno društvo jasno su pokazali solidarnost i visoku odgovornost za sudbinu otadžbine nastupajući jedinstvenim frontom protiv pokušaja oružane pobune. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svojim kolegama iz zemalja članica ŠOS koji su izrazili podršku akcijama ruskog rukovodstva u zaštiti ustavnog poretka, života i bezbednosti građana. Izuzetno to cenimo - rekao je Putin.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja