UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO BIVŠEG KOMANDANTA RUSKE PODMORNICE: Pogledajte kako FSB lomi prozore i upada u kuću (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram/Следком

istraga

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO BIVŠEG KOMANDANTA RUSKE PODMORNICE: Pogledajte kako FSB lomi prozore i upada u kuću (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Ruska policija uhapsila je danas osumnjičenog za ubistvo nekadašnjeg komandanta podmornice Stanislava Ržickog u Krasnodaru.

Istražni komitet je saopštio da je Sergej Denisenko (64) priveden u zajedničkoj akciji policije i FSB. Takođe je saopšteno da je prilikom hapšenja Denisenka pronađen pištolj sa prigušivačem iz koga je navodno pucano. Osumnjičeni je uhapšen u iznajmljenom stanu u Kubanu.

Na snimku hapšenja vidi se veliki broj pripadnika policije koji lome prozore i utrčavaju u prizemnu kuću gde zatiču osumnjičenog u donjem vešu.

Ržicki (42), podsetimo, upucan je sa više hitaca juče rano ujutru dok je džogirao u parku u Кrasnodaru. Lokalni mediji prenose da je napadač očigledno znao njegovo kretanje i da ga je najverovatnije pratio preko aplikacije na kojoj je Ržicki obljavljivao rute i razdaljine pređene tokom trčanja i vožnje bicikla.

Ržicki je prema navodima ruskih medija radio u gradskoj kući Кrasnodara od oktobra 2022. godine dok je pre toga komandovao podmornicama "Alrosa" i "Кrasnodar".

Ukrajinski mediji navode da je bio komandant podmornice koja je navodno izvela raketni napad na Vinicu 14. jula 2022. godine, međutim, rođaci žrtve tvrde da je Ržicki napustio vojsku pre početka rata.

Otac žrtve rekao je za telegramski kanal Baza da Ržicki ni na koji način nije učestvovao u sukobu sa Ukrajinom i da je podneo prijavu za otpuštanje iz Oružanih snaga Rusije u decembru 2021. godine. Ržicki je navodno konačno otpušten iz oružanih snaga u avgustu 2022, a nekoliko meseci kasnije dobio je posao u administraciji Кrasnodara, proizilazi iz priče rođaka žrtve.

Ržicki se inače u trenutku smrti bio zaposlen kao zamenik načelnika odeljenja za mobilizacioni rad gradske skupštine.

(Kurir.rs/93.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track