OBJAVIO OVU SLIKU SA VALENTINOM, PA NJENO TELO NAŠLI U KOFERU Žrtva bila poznati DJ, 2 dana pre smrti snimila video za mamu (FOTO)
Foto: printscreen

JEZIVO

OBJAVIO OVU SLIKU SA VALENTINOM, PA NJENO TELO NAŠLI U KOFERU Žrtva bila poznati DJ, 2 dana pre smrti snimila video za mamu (FOTO)

Planeta -

Razvedeni otac troje dece Džon Pules (35) šokirao je svetsku javnost kada je na društvenim mrežama objavljivao slike sa svojom izabranicom Valentinom na zajedničkom odmoru, da bi nedugo nakon toga bio i okrivljen za njenu smrt.

Njemu za ubistvo Valentine Trespalasios (21), čije je ostatke stavio u kofer, a potom bacio u kontejner u Bogoti u Kolumbiji, preti 35 godina robije.

"Pozvao sam Kolumbijku na odmor pre nego što sam je uopšte upoznao. Planiramo da se venčamo", napisao je on ispod zajedničke slike tada.

Telo pronađeno u koferu

Prema preliminarnoj istrazi, 23-godišnja devojka je zadavljena na smrt i raskomadana pre nego što je stavljena u kofer i bačena u kantu za smeće u Bogoti, Kolumbija.

Nekoliko dana pre smrti, navodno se preselila u iznajmljenu kuću sa osumnjičenim i planirali su da se uskoro venčaju.

Kolumbijska nacionalna policija izvršila je pretres kuće, kao i automobila koji je iznajmio po dolasku u zemlju iz SAD. Policija takođe analizira snimke sa kamera kako bi pokušala da identifikuje ko je bacio kofer u kantu za smeće u kolumbijskoj prestonici.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara su vodili ljubav, nakon čega je Pules navodno pretukao Valentinu i davio je do smrti.

Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica iz supermarketa punu džakova, uključujući i onu s njenim telom koja je dodatno bila pokrivena plahtama.

Dva dana pre smrti, Valentina je svojoj majci Lauri Idalgo poslala video snimak kako ona i Džon slušaju muziku u automobilu.

Pokušao da pobegne u Crnu Goru

Kamera ga je snimila dok je pokušavao da ugura prtljag u prtljažnik izajmljenog automobila, nakon čega se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio na aerodrom El Dorado kako bi pobegao iz zemlje.

Beskućnik je pronašao telo nesrećne devojke tog istog dana, tako da je Pules uhapšen prilikom presedanja na aerodromu u Panami.

Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta pre ukrcavanja na let prema Istanbulu odakle je trebalo da otputuje u Crnu Goru.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track