RUSIJA SE OGLASILA O PRIGOŽINU: Navodi da je Kremlj izdao naređenje za ubistvo su potpuna laž!
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia, Not supplied / WillWest News / Profimedia

RUSIJA SE OGLASILA O PRIGOŽINU: Navodi da je Kremlj izdao naređenje za ubistvo su potpuna laž!

Planeta -

Navodi da je Kremlj izdao naređenje da se ubije Jevgenij Prigožin su potpuna laž, rekao je danas portparol Kremlja Dimitrj Peskov za BBC.

Tokom razgovora, Peskov je rekao da je bilo „mnogo spekulacija“ oko pada aviona i „tragične smrti“ putnika u avionu.

„Na Zapadu, naravno, ova spekulacija dolazi iz određenog ugla. Sve je to potpuna laž. Naravno, kada govorimo o ovom pitanju treba da se vodimo samo činjenicama. Trenutno nemamo mnogo činjenica, činjenice treba da se razjasne tokom zvanične istrage koja se sada vodi“, rekao je Peskov.

Podsećamo, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je u sredu veče da se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion „Embraer Legacy“, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. U avionu je bilo 10 ljudi, uključujući tri člana posade i svi su poginuli.

Vođa ruske plaćeničke vojske Vagner Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su na spisku putnika, saopštile su ruske vlasti.

Zapadni zvaničnici i stručnjaci za Rusiju pada aviona u kom je bio Prigožin uglavnom pripisiju Kremlju kao osvetu za pokušaj puča koji je Prigožin izveo pre dva meseca.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track