RUSIJA ĆE VOJNIM SREDSTVIMA ISPUNITI CILJEVE! Ambasador: Kijev koristi terorističke metode i time se hvali
Foto: Printscreen YouTube

RUSIJA ĆE VOJNIM SREDSTVIMA ISPUNITI CILJEVE! Ambasador: Kijev koristi terorističke metode i time se hvali

Planeta -

Kijev koristi terorističke metode i time se hvali, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

- Režim u Kijevu koristi terorističke metode i otvoreno se time hvali. U nedostatku spremnosti Zelenskog i njegovih saučesnika, kao i njihovih zapadnih pokrovitelja da razgovaraju o tome kako da se dođe do takav scenario u kojem će Ukrajina prestati da bude antiruska i vrati se na put dobrosusedskog civilizovanog razvoja, mi ćemo morati vojnim sredstvima da ispunimo ciljeve specijalne vojne operacije - rekao je on tokom sednice Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Diplomata je dodao da Kijev oseća bezuslovnu podršku Zapada, koji se „i dalje drži svog ukrajinskog projekta kao najbolje prilike da se oslabi Rusija“.

- Vidimo mahnitu želju kijevskog režima da nastavi sa pokušajima, koji su osuđeni na neuspeh, da se porazi naša zemlja - rekao je Nebenzja, napominjući da se Kijev sada fokusira na napade na civile.

Nebenzja je dodao da je kijevski „majdan“ 2014. godine bio zamišljen „isključivo kao sredstvo za slabljenje Rusije u interesu Zapada“.

Diplomata je uveren da su Ukrajinci cinično iskorišćeni, za ostvarenje scenarija koji je sada vidljiv i u kome nema nikakvih ukrajinskih interesa.

Kurir.rs/Sputnjik

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track