PENZIONERKA SE ŽALILA PUTINU, ON ODMAH ODGOVORIO: "Rešite to - nemamo kome da se obratimo" - Evo šta je poručio ruski predsednik
Foto: Gavriil GRIGOROV / AFP / Profimedia

PENZIONERKA SE ŽALILA PUTINU, ON ODMAH ODGOVORIO: "Rešite to - nemamo kome da se obratimo" - Evo šta je poručio ruski predsednik

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izvinjenje nakon što mu se jedna penzionerka požalila na cenu jaja.

Tokom Putinove tradicionalne sesije pitanja i odgovora na kraju godine sa medijima i građanima koji su se javljali iz cele Rusije, penzionerka Irina Akopova je prikazana kako sedi za svojim kuhinjskim stolom i obraća se predsedniku putem video veze.

Požalila se da su cene jaja, pilećih prsa i krilca skočile u nebo.

- Vladimire Vladimiroviču, smilujte se nama penzionerima! Mi ne dobijamo milione. Rešite to - nemamo kome da se obratimo. Veoma sam vam zahvalna, računam na vašu pomoć - rekla je ona.

- Izvinjavam se zbog ovoga, ali ovo je neuspeh u radu vlade... Obećavam da će se situacija popraviti u bliskoj budućnosti - odgovorio je ruski predsednik.

Format pitanja i odgovora Putinu dao je priliku da pokaže da razume zabrinutost običnih ljudi i naređuje relevantnim zvaničnicima da im se pozabave.

Ruska vlada je ove nedelje saopštila da će osloboditi 1,2 milijarde jaja od uvoznih dažbina u prvoj polovini sledeće godine kako bi pokušala da obuzda cene koje su ove godine porasle za više od 40 odsto.

Neki od onih koji su svoje probleme izneli predsedniku dobili su trenutna rešenja tokom današnjeg događaja.

Nekoliko minuta nakon što se grupa mladića požalila Putinu na oronulo stanje njihove sportske hale na Krimu, TV voditelj Pavel Zarubin rekao je da su se javili dobrovoljci i obećali da će je obnoviti.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:53

PUTIN SE SASTAO SA KIMOM NA KOSMODROMU: Čvrst stisak ruke i osmesi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track