BAJDENOV REJTING NIKAD GORI! Na manje od godinu dana pred izbore šefa Bele kuće podržava jedva TREĆINA Amerikanaca
Foto: AP Evan Vucci

podaci istraživanja javnog mnjenja univerziteta monmaut

BAJDENOV REJTING NIKAD GORI! Na manje od godinu dana pred izbore šefa Bele kuće podržava jedva TREĆINA Amerikanaca

Planeta -

Rejting američkog predsednika Džoa Bajdena juče je pao na rekordno nizak nivo, pošto svega 34 anketiranih podržava to što on radi u Beloj kući.

Vašingtonski sajt Hil prenosi podatke istraživanja javnog mjenja koja je obavio Univerzitet Monmaut, a koji pokazuju da čak 61 odsto ispitanika ne podržava način na koji Bajden obavlja predsednički posao.

Navodi se da je Bajdenov rejting već mesecima ispod 40 odsto, dok je do izbora 2024. ostalo manje od 11 meseci.

Hil navodi da je rejting Bajdena u anketi Univerziteta Monmaut niži u odnosu na istraživanje javnog mnjenja koje je Volstrit džurnal spoveo ranije ovog meseca i u kojem je predsednik SAD imao podršku 37 odsto ispitanika.

Džo Bajden
foto: EPA

I u jednoj i drugoj anketi Bajden zaostaje za bivšim predsednikom Donaldom Trampom, favoritom za republikansku nominaciju, sa kojem bi hipotetički mogao da ponovo odmeri snage na predsedničkim izborima 2024.

Anketa Univerziteta Monmaut pokazala je da 68 odsto ispitanika ne odobrava ono što Bajden čini u vezi s inflacijom u Americi, po pitanju imigracije njime je nezadovoljno 69 odsto, a po klimatskih promena 54 anketiranih.

(Kurir.rs/The Hill/Preneo: N. V.)

Bonus video:

02:55

TRAMPU SUDSKI PROCESI UVEĆALI POPULARNOST? Jakšić: Bajden je najslabiji u onome što je građanima PRESUDNO, većina je nezadovoljna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track